Κοσμος

Πούτιν: «Ζήτημα ζωής και θανάτου για τη Ρωσία, ο πόλεμος στην Ουκρανία»

Ζήτημα ζωής και θανάτου χαρακτηρίστηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πόλεμος στην Ουκρανία αναφέροντας ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμος για «διάλογο» με την Δύση.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε σε δυτικό μέσο ενημέρωσης, απόσπασμα της οποίας ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοσιογράφος Πάβελ Ζουρούμπιν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι “αυτό που συμβαίνει” στην Ουκρανία είναι “ζήτημα ζωής και θανάτου” για τη χώρα του, ενώ για τη Δύση στόχος είναι “να βελτιώσει τη στρατηγική της θέση”, σύμφωνα με συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Παράλληλα ο Πούτιν εκτίμησε ότι είναι “σημαντικό” οι Ρώσοι όπως και οι ξένοι «να κατανοήσουν το πνεύμα μας, να κατανοήσουν σε ποιο σημείο αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία είναι ευαίσθητα και σημαντικά για τη χώρα μας».

«Για τη Δύση πρόκειται απλώς για βελτίωση της στρατηγικής της θέσης. Αλλά για εμάς είναι το πεπρωμένο μας, είναι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου», τόνισε σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξής του που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δημοσιογράφο Πάβελ Ζουρούμπιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στη συνέντευξη που έδωσε στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, την πρώτη που παραχώρησε ο Πούτιν σε δυτικό μέσο ενημέρωσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, και η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 200 εκατ. views στο Χ.

Στη συνέντευξη στον Κάρλσον, που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες και θεωρήθηκε μήνυμα προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ο Πούτιν δήλωσε ότι μια ήττα της χώρας του στην Ουκρανία είναι “αδύνατη”, αν και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος για “διάλογο” με τη Δύση.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button