Πολιτικά

Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία είναι ψευδής 100%

Στην αθωότητά του επέμεινε ο Αλέξης Γεωργούλης και δηλώσει πως η καταγγελία για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση που έχει γίνει σε βάρος του είναι ψευδής και δεν υπάρχει καμία κατηγορία εναντίον του.

Ενόψει των ευρωεκλογών, ο Αλέξης Γεωργούλης που αυτή τη φορά είναι υποψήφιος με το «Πράσινο Κίνημα» βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», το πρωί της Τετάρτης (08.05.2024) και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο γιατί δεν είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει καμία κατηγορία, δεν έχει προχωρήσει κάτι. Δικαστικά, δεν υπάρχει ούτε καν κατηγορία, δεν έχει γίνει κάτι. Δεν υπάρχει καν συζήτηση για να γίνει δικαστήριο. Υπάρχει κάποιος φάκελος, ο οποίος αφορά την καταγγελία, όχι κάποια δικαστική υπόθεση όπως ακούστηκε στα media εκείνη την εποχή. Από την καταγγελία και από τότε που έγινε και η άρση της ασυλίας μου, έχει περάσει ένας χρόνος. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάποια δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί για εμένα», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Και πρόσθεσε: «Η Δικαιοσύνη, με τον τρόπο που λειτουργεί στο Βέλγιο, δεν ξέρω ακριβώς τι πρέπει να γίνει και πώς πρέπει να εξελιχθούν τα πράγματα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη εναντίον μου, είμαι και όπως ήμουν πριν την καταγγελία. Για μένα, η καταγγελία είναι ψευδής 100%. Δεν μπορώ να εικάσω γιατί έγινε. Είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτούμε μακροσκοπικά, εγώ είμαι ο άνθρωπος που έχει χτυπηθεί, δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό το πράγμα. Καλό είναι να δούμε ποια είναι τα αληθή στοιχεία και να βγει ένα συμπέρασμα το οποίο να είναι υπεύθυνο».

Δεν με έδιωξε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δε με έχει απομακρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δήλωσα παραίτηση αμέσως μόλις πληροφορήθηκα για αυτό. Έβλεπα ότι πρόκειται να πάρει πολύ μεγάλες πολιτικές διαστάσεις γιατί ήμασταν μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Αυτό που ήθελα να κάνω εγώ ήταν να αποστασιοποιηθώ τελείως από όλο το πολιτικό σκηνικό, είτε αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε αφορούσε άλλες ομάδες που ήθελαν να το εκμεταλλευτούν, είτε αφορούσε τον ευρωπαϊκό χώρο.

Κοίταξα να περάσω κατευθείαν στον ανεξάρτητο χώρο για να μη δημιουργήσω προβλήματα. Μετά, η εξέλιξη ήταν πολύ άσχημη και περίεργη για το πώς το χρησιμοποίησε ο καθένας μέσα σε αυτόν τον λαβύρινθο τον προεκλογικό. Εμένα με είχε χτυπήσει ψυχολογικά αυτό το πράγμα, δεν μπορούσα καν να σκεφτώ καθαρά να δω ποια είναι η σωστή κίνηση», συμπλήρωσε.

 

«Σκέφτηκα να κάνω ένα καινούργιο κόμμα»

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αν θα ήθελα να κάνω άλλη μια θητεία. Αυτό που κοίταξα πίσω, πάνω στο πολιτικό κομμάτι, ήταν ότι ήταν πολύ δημιουργικό, το ευρωκοινοβούλιο για εμένα είναι ένας χώρος πολύ δημοκρατικός. Είναι ένας χώρος ο οποίος σου δίνει την ευκαιρία να αλλάξεις πράγματα, αλλάξαμε πράγματα. Είπα ότι θα ήθελα να μπω ξανά στη διαδικασία και να ζητήσω την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Μετά έρεπε να δούμε από ποιο όχημα θα έπρεπε να γίνει αυτό και τότε μέσα σε όλο τον πολιτικό χάρτη μέσα στην Ελλάδα είδα ότι δεν μπορώ να ταυτιστώ με κανένα από τα κόμματα. Δεν έχει να κάνει με τον αρχηγό, ίσα ίσα με τον Στέφανο Κσσσελάκη, αυτό που εισέπραξα, είναι ότι είναι ιδιαίτερα δυναμικός και ευφυής άνθρωπος, έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και πιστεύω ότι τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αν τον πάει σε πολύ καλύτερη θέση από την στιγμή που βρίσκεται τώρα. Έχω εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα μου ήταν ο πολιτισμός, δεν είναι η πολιτική με τον τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα, με τα πρόσημα που δίνει το κάθε κόμμα».

Παραδέχτηκε δε ότι «σκέφτηκα να κάνω ένα καινούργιο κόμμα, δεν το κρύβω, μπήκα σε μια διαδικασία αλλά σε μια συνάντηση με τον κ. Καλογράνη που είναι ο συμπρόεδρος του “Πράσινου Κινήματος”, είδα ότι έχουμε μια ταύτιση στο θέμα το τι πρόσημο πρέπει να έχει ένα καινούργιο όχημα. Οραματίζομαι ένα κόμμα το οποίο να μιλά για τον πολιτισμό. Η πολιτική δεν είναι διαξιφισμός και μάχη, πολλές φορές μπορεί να είναι και σύγκλιση, κάτι που λείπει».

To άρθρο Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία είναι ψευδής 100% δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button