Κοσμος

DW: «Ολυμπιακή εκεχειρία» το μεγάλο στοίχημα του Μακρόν για τη Μέση Ανατολή

Στην επίτευξη «Ολυμπιακής εκεχειρίας» στοχεύει ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, όπως δήλωσε ο ίδιος αιτιολογώντας τη συμμετοχή της Γαλλίας στην αναχαίτιση ιρανικών drones μετά την επίθεση – απάντηση του Ιράν στο Ισραήλ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Deutsche Welleo Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τη θέλησή του «να αποφευχθεί με κάθε τρόπο» μία κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ που σημειώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Αυτός είναι ο φόβος που έχουμε όλοι» είπε, τονίζοντας τους στόχους του για την επίτευξη μιας «Ολυμπιακής εκεχειρίας».

«Κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας»

Σχετικά με τη συμμετοχή της Γαλλίας στην αναχαίτιση των ιρανικών κτυπημάτων, εξήγησε ότι, από την αεροπορική βάση που διατηρεί στην Ιορδανία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, γαλλικά αεροπλάνα απογειώθηκαν, κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας, και αναχαίτισαν τους ιρανικούς πυραύλους και τα ντρόουνς που στόχευαν το Ισραήλ. Το περιστατικό έγινε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και μετά από παραβίαση του εναέριου χώρου της Ιορδανίας από το Ιράν. Ο Εμανουέλ Μακρόν εξήγησε ότι η Γαλλία ήταν σε πλήρη συνεργασία με τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Συνεργασία για «Ολυμπιακή εκεχειρία»

«Θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια, ώστε να αποφευχθεί μια ανάφλεξη στην περιοχή και ως εκ τούτου θα πρέπει να πεισθεί το Ισραήλ να μην απαντήσει κλιμακώνοντας.

Αντίθετα, θα πρέπει να επιδιώξουμε την απομόνωση του Ιράν. Να πείσουμε τις χώρες της περιοχής ότι το Ιράν αποτελεί κίνδυνο. Να αυξήσουμε τις κυρώσεις, να ενισχύσουμε την πίεση στις πυρηνικές δραστηριότητες και να βρούμε έναν δρόμο για την ειρήνη στην περιοχή. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που ζητάμε σύνεση για τη Ράφα και κατάπαυση του πυρός, ώστε να προχωρήσουν οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις» είπε.

Κοντά 100 μέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία, ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισε: «Θέλουμε να εργαστούμε για την Ολυμπιακή εκεχειρία και θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία για να δεσμεύσουμε πολλούς από τους εταίρους μας».


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button