Κοσμος

Λονδίνο: Η Μόσχα στρατολογεί ξένους με 2.200 δολ. το μήνα για τα «ειδικά τμήματα» στην Ουκρανία

«Η Ρωσία συνεχίζει να στρατολογεί ξένους πολίτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Τους προσκαλούν να ενταχθούν σε ειδικά τμήματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, με αντάλλαγμα μια σημαντική χρηματική ανταμοιβή και την απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου». 

Αυτό επισημαίνει αναφορά του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, η οποία επικαλείται αγγλόφωνο φυλλάδιο, σύμφωνα με το οποίο προσφέρεται στους αλλοδαπούς μηνιαίος μισθός 2.200 δολαρίων, εφάπαξ πληρωμή 2.000 δολαρίων, ρωσικό διαβατήριο, δωρεάν ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση για στρατιωτική θητεία.

Το Λονδίνο είναι πεπεισμένο ότι η διαφήμιση αυτή δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες στρατιώτες, αλλά σε μετανάστες που έχουν προηγουμένως εξαπατηθεί για να ενταχθούν ως μισθοφόροι στον ρωσικό στρατό.

Παράλληλα, σκοπεύουν να τους εντάξουν σε κανονικές και όχι σε «ειδικές» μονάδες. «Η Ρωσία πιθανότατα θέλει να αποφύγει περαιτέρω αντιδημοφιλή μέτρα επιστράτευσης στο εσωτερικό της. Δεδομένων των σημαντικών απωλειών – κατά μέσο όρο 913 στρατιώτες την ημέρα – η Ρωσική Ομοσπονδία διερευνά νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button