Κοσμος

Ιαπωνία: Γιατί οι στρατιώτες θα μπορούν να αφήνουν πιο μακριά μαλλιά από εδώ και πέρα

Μακρύτερη κόμη θα μπορούν να έχουν πλέον οι νεοσύλλεκτοι του ιαπωνικού στρατού σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους νέους, όπως δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η Ιαπωνία παλεύει με την έλλειψη στρατιωτών μπροστά στις αυξανόμενες ανησυχίες που υπάρχουν για την απειλή από την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

Μέχρι τώρα επιτρέπονταν μόνο τα πολύ κοντά κουρέματα για τους άνδρες νεοσύλλεκτους και τα κοντά μαλλιά για τις γυναίκες.

Αλλά από τον Απρίλιο, οι κανόνες θα χαλαρώσουν και θα επιτρέψουν στους στρατιώτες να έχουν μακρύτερα μαλλιά.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι άνδρες στρατιώτες θα επιτρέπεται να έχουν κοντά μαλλιά στην πλάτη και στα πλάγια και μακρύτερα μαλλιά στην κορυφή.

Το γυναικείο προσωπικό θα επιτρέπεται να έχει μακρύτερα μαλλιά – αλλά δεν μπορούν να πέφτουν στους ώμους όταν είναι δεμένα ενώ φοράνε στολή – και δεν εμποδίζουν τη χρήση κράνους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, η είδηση του χαλαρού κανόνα αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που είχε ως αποστολή την αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων για τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας (JSDF).

Ο υπουργός Άμυνας Μινόρου Κιχάρα δήλωσε κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεδρίασης: «Καθώς το έθνος μας αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού, αναγνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός με άλλους, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα, για την εξασφάλιση ταλέντων έχει ενταθεί».

Ο ρόλος του ιαπωνικού στρατού από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν αποκλειστικά αμυντικός, σύμφωνα με το ειρηνιστικό σύνταγμα της χώρας.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button