Κοσμος

Η χρονιά του δράκου: Λαμπροί εορτασμοί σε πολλές χώρες

Το σεληνιακό νέο έτος, γνωστό και ως κινεζικό νέο έτος, εορτάστηκε το περασμένο Σαββάτο. Οι Κινέζοι υποδέχθηκαν την Χρονιά του Δράκου με μεγαλοπρέπεια, με εκατομμύρια πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για να γιορτάσουν το νέο έτος. 

Οι εορτασμοί δεν έλαβαν χώρα μόνο στην Κίνα, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Στο Edmonds, στην Ουάσινγκτον, εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στο Κέντρο Τεχνών της πόλης και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο τοπικός Πολυπολιτισμικός Σύλλογος.

«Είναι η ώρα για εορτασμό. Ένα είδος αναγέννησης. Είναι η ώρα να ξεκινήσεις από την αρχή», λέει η διοργανώτρια Κάριν Μπάτλερ.

Η εκδήλωση περιλάμβανε αρκετές παραστάσεις από ομάδες αμερικανο-ασιατών και νησιωτών του Ειρηνικού συστήνοντας σε εκατοντάδες ανθρώπους αυτό κάνει ξεχωριστή αυτή την γιορτή. «Ειλικρινά δάκρυσα. Μου είπαν ότι υπήρχαν όρθιοι. Φροντίσαμε να βγει έξω ο χορός των λιονταριών γιατί υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω. Ήταν απλά μαγικό» πρόσθεσε η Κάριν Μπάτλερ.

Την μαγεία αυτή αισθάνθηκαν όσοι παραβρέθηκαν εκεί. «Κατανοούμε τους διαφορετικούς χώρους και τις πολιτιστικές γιορτές της κοινότητάς μας, οι οποίες δεν συναντώνται πάντα σε μικρές πόλεις και το να ενισχύεται με αυτόν τον όμορφο τρόπο σήμερα, είναι εκπληκτικό», δήλωσε ο Λούκας Φουέντες που παρακολούθησε τους εορτασμούς στο Edmonds.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button