Οικονομία

Υλοποίηση πενταετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ

Ένα ευρύ πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της υλοποιεί η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων. Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου έχει στον πυρήνα του τη χρήση πρωτοποριακών αναδυόμενων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας του εμφιαλωμένου νερού.

«33 χρόνια μετά, καταφέραμε και κάναμε την έμπνευσή μας πραγματικότητα. Δημιουργήσαμε μία οικογενειακή επιχείρηση που αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε από τους Έλληνες καταναλωτές και σήμερα (2.2.2024) είναι η 2η μεγαλύτερη εταιρεία πίσω από ένα πολυεθνικό όμιλο ενώ κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά εμφιαλωμένου νερού» ανέφερε εχθές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Πέτρος Σεπετάς στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης.

Σημαντικό μέρος των απαιτούμενων κεφαλαίων θα προέλθουν από τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε η εταιρεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τη στήριξη της Eurobank. Η επένδυση ύψους 62,8 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του ΤΑΑ (31,4 εκατ. ευρώ) και 30% μέσω δανείου της Eurobank (18,8 εκατ. ευρώ). Το 20% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων. Το συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο αφορά στην τριετία και με τις επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί για τα υπόλοιπα δύο έτη -οι οποίες θα καλυφθούν με ίδια κεφάλαια- ανεβάζουν το συνολικό πρόγραμμα την επόμενη πενταετία στα 100 εκατ. ευρώ.

«Στα επόμενα πέντε χρόνια, προσδοκούμε να είμαστε το επιτυχημένο case study στον τομέα της ελληνικής βιομηχανίας» ανέφερε ο Παύλος Σεπετάς, Operations & Tech Manager ενώ από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, Chief Marketing Officer υπογράμμισε ότι «το λεπτομερές πενταετές μας πλάνο είναι ο οδικός χάρτης της ανάπτυξης της Ηπειρωτικής Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, του τόπου, της Περιφέρειας και συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας μας. Δημιουργούμε θέσεις εργασίας, κάνουμε πράξη τη βιωσιμότητα, συνεχίζουμε να μένουμε πιστοί στις αξίες μας. Στις αξίες που μας καθιέρωσαν στην κορυφή. Μεγαλώνουμε, αναπτυσσόμαστε, γινόμαστε πιο δυνατοί για να μπορούμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα και να ανοίγουμε δρόμους για τον κλάδο».

Την ίδια στιγμή η εταιρεία με τζίρο 120 εκατ. ευρώ το 2023, αυξημένο κατά 14%, αναπτύσσει περαιτέρω την κατηγορία των αναψυκτικών ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο μεγαλύτερης διεύρυνσης της προϊοντικής της γκάμας. Στο πεδίο της τιμολόγησης η εταιρεία δεν θα προχωρήσει σε αυξήσεις, διατηρώντας την πολιτική των προσφορών, παρά τη σημαντική επιβάρυνση της τάξεως του 150% στις τιμές του χυμού πορτοκαλιού. «Διατηρούμε μόνιμα προωθητική βάση και προσπαθούμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια απορρόφησης των επιβαρύνσεων πριν προχωρήσουμε σε ανατιμήσεις» σημείωσε ο κ. Κωσταντίνος Σεπετάς.

Η εταιρεία, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν, επενδύει στην καινοτομία και στην τεχνολογία υιοθετώντας το πρότυπο του Ιndustry 4.0 (ρομποτικές τεχνολογίες και τεχνολογίες όπως Augmented Reality, Predictive Maintenance, Artificial Intelligence (AI) και Intelligent Assistance Systems). Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί 79 υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ, τα οποία θα υλοποιηθούν στα 3 εργοστάσια της εταιρείας στην Περιφέρεια Ιωαννίνων: Περίβλεπτος, Καλπάκι και ΒΙ.ΠΕ (PETCOM) και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής τόσο για προϊόντα όσο και για προπλάσματα και πώματα, αναβάθμιση υφιστάμενων γραμμών και του παρασκευαστηρίου με προσθήκη νέων λειτουργιών και αυτοματισμών, επέκταση κτηριακών υποδομών (γραφεία, αποθηκευτικοί χώροι). Επίσης προγραμματίζονται έργα εξοικονόμησης ενέργειας που περιλαμβάνουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ και την αντικατάσταση λαμπτήρων με LED για τη μείωση του ενεργειακού κόστους κ.ά. Επιπλέον όλων, στόχος της διοίκησης είναι τα προϊόντα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων να μπορούν να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό επενδύονται 4 εκατ. ευρώ σε ιδιόκτητο στόλων φορτηγών, 5 εκατ. ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό και σε συστήματα οργάνωσης, ώστε οι διαδικασίες λειτουργίας μας να απλοποιηθούν και οι εργαζόμενοι μας να έχουν στα χέρια τους την τελευταία τάση της τεχνολογίας. Επίσης, 28 εκατ. ευρώ για την στήριξη όλου του δικτύου πελατών και συγκεκριμένα 8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση πάγιου εξοπλισμού και 20 εκατ. ευρώ για την ολοκληρωμένη επικοινωνία. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button