Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Ούτε βήμα πίσω» λένε οι αγρότες – Την Τρίτη νέα πανελλαδική διάσκεψη στη Λάρισα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών έξω από τον χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 30ης έκθεσης Agrotica. Με τα 300 τρακτέρ να παραμένουν έξω από τη Νότια Πύλη, οι αγρότες προσπαθούν να αποτιμήσουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τονίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα κάνουν «ούτε βήμα πίσω» στις διεκδικήσεις τους.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 6/2, θα παρθούν οι αποφάσεις στη Νίκαια της Λάρισας για τα επόμενα βήματα. Οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, με ένα και μοναδικό αίτημα, όπως λένε, την επιβίωσή τους.

Οι πρώτοι αγρότες από τη Νάουσα και τα Γρεβενά βρίσκονταν ήδη λίγο μετά τις 11 το πρωί, όπου συναντήθηκαν λίγο αργότερα με αγρότες από τη Θεσσαλία, οι οποίοι ξεκίνησαν με λεωφορεία και τα ΙΧ τους νωρίς το πρωί από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία αλλά και από τη Στερεά Ελλάδα.

Δεν έχουν σημειωθεί εντάσεις ενώ οι γύρω δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί.

Το θέμα της ενέργειας είναι ένα από τα κεντρικά θέματα των αγροτικών διεκδικήσεων. Aπό τη μία πλευρά είναι τα συσσωρευόμενα ενεργειακά χρέη από ΤΟΕΒ και από αγρότες και από την άλλη το υψηλό κόστος του ρεύματος

Τα μέτρα μείωσης του κόστους στο αγροτικό ρεύμα περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό την επιδοτούμενη διείσδυση της καθαρής ενέργειας στο χωράφι, αλλά και την τακτοποίηση των παλιών ενεργειακών χρεών.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button