Πολιτικά

«Σωσίβιο» Βελόπουλου στα άλλα κόμματα: Βρήκε τους 15 για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τρεις και ίσως περισσότερους βουλευτές από άλλα κόμματα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε ο Κυριάκος Βελόπουλος προκειμένου να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης διαθέτει 12 και όχι 15 βουλευτές που απαιτούνται.

Σήμερα Πέμπτη (8.2.2024) ο Κυριάκος Βελόπουλος πίεσε τα αντιδρώντα κόμματα και τους βουλευτές τους, λέγοντας ότι για να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – όπως τον ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής – απαιτούνται τουλάχιστον 15 υπογραφές βουλευτών.

Μάλιστα, έκανε και μια “ντρίμπλα” για να διευκολύνει, λέγοντας ότι στο αίτημα που θα καταθέσει δεν θα φέρει τον τίτλο του για συνυπογράψουν και άλλοι, τουλάχιστον άλλοι τρεις βουλευτές διαφορετικών κομμάτων. Μάλιστα, κάλεσε και τους μουσουλμάνους βουλευτές να συνυπογράψουν.

Ο κ. Βελόπουλος, χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “στο χαρτί που καταθέτουμε στα πρακτικά της βουλής έχουμε τις 12 υπογραφές των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης. Ελάτε να υπογράψετε. Και μην πάτε να κάνετε πονηριές, όπως κάνουν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί που λένε ότι θα καταθέσουν πρόταση μόνοι τους. Εμείς στο χαρτί δεν αναγράφουμε επάνω το όνομα του κόμματος. Δεν λέει πουθενά Ελληνική Λύση. Δεν το καταθέτουμε ως Ελληνική Λύση, αλλά ως βουλευτές. Θέλουμε άλλους 3 πατριώτες, που δεν στηρίζουν τη ΝΔ, για να στριμώξουμε την κυβέρνηση στην οδό της αλήθειας και της δημοκρατίας.

Εδώ κάνουμε πολιτική και όταν μιλάμε για δημοκρατία είναι έννοια απαράβατη. Να έρθετε να ψηφίσετε ονομαστικά, «ναι» ή «όχι». Μην κρύβεστε πίσω από την αποχή. Τέλος η πλάκα με τον Ελληνικό λαό”.

Λίγη ώρα αργότερα, κύκλοι της Ελληνικής Λύσης, ανέφεραν πως βρέθηκαν τρεις, ίσως και περισσότεροι, που θα συνυπογράψουν χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες. 

Σημειώνεται πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς υπάρχουν διαφωνούντες και στα δικά τους κόμματα. Ωστόσο, εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο θα «εκτεθούν» οι διαφωνούντες της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο του κόμματός τους.

To άρθρο «Σωσίβιο» Βελόπουλου στα άλλα κόμματα: Βρήκε τους 15 για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button