Ελλάδα

Πολυχρονόπουλος: Τι θα ερευνήσουν οι Αρχές – Η απάντηση του δικηγόρου του

Στο «στόχαστρο» βρίσκεται τόσο εκείνος όσο και δύο συγγενείς του για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και της συνέργειας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας.

Τα επόμενα βήματα εάν διαπιστωθεί πως είναι ύποπτος τέλεσης των αδικημάτων

Αυτό που θα αναζητηθεί σε πρώτο στάδιο είναι τα έγγραφα από τους τραπεζικούς και παικτικούς λογαριασμούς και εν συνεχεία θα κληθούν μάρτυρες. Οι λογαριασμοί που εντόπισε η Αρχή και οι οποίοι ανήκουν στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και ερευνώνται σχετικά με τις κινήσεις τους είναι συνολικά τέσσερις.

Εάν διαπιστωθεί πως είναι πράγματι ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων αυτών, τόσο ο κ. Πολυχρονόπουλος, όσο και οι δύο συγγενείς του.

Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό

Από την πλευρά του κ. Πολυχρονόπουλου, ο δικηγόρος του Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξέφρασε τον προβληματισμό του πως «δεχόμαστε, a priori, κάποιες καταγγελίες, κάποιες δηλώσεις ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί σε ένα αστυνομικό τμήμα, σε μια διωκτική αρχή, σε έναν αρμόδιο εισαγγελέα. Ας έρθουν οι άνθρωποι αυτοί να τα καταγγείλουν επώνυμα, ώστε να υπάρχει και ο έλεγχος αυτών που καταγγέλλουν».

Μιλώντας για τα μεγάλα ποσά, που βρέθηκαν στους λογαριασμούς, ο κ. Αλεξανδρής σημειώνει πως «η κοινωνική κουζίνα παρείχε 6.000 γεύματα την ημέρα», οπότε, όπως πρόσθεσε, δεν γίνεται όλα αυτά τα τρόφιμα να ήταν μόνο από δωρεές.

«Καθαρά προληπτικό μέσο» η έρευνα

«Όποιος έχει στοιχεία να έρθει να τα καταθέσει και να επωμιστεί και τις συνέπειες. Μιλάτε όλοι για ένα πόρισμα. Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα. Υπάρχει μια διάταξη που είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Δεν έχει καταλογιστεί καμία κατηγορία, τόσο στον εντολέα μου, όσο και στη μητέρα του. Η απάντηση είναι κατηγορηματική πως κανένα ποσό από τις καταθέσεις δεν κατατέθηκε σε κάποιο άλλο σκοπό πέρα από τον “Άλλον Άνθρωπο”. Είναι εύκολο να το αποδείξουμε και θα το κάνουμε όταν κληθούμε. Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό».

Συμπλήρωσε, δε, πως «ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανένα λογαριασμό. Δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί. Εάν κάνω μία καταγγελία πως ένα άνθρωπος εκβιάζει και ξεπλένει χρήμα η Αρχή οφείλει να βγάλει μία διάταξη πως υπάρχουν υπόνοιες. Είναι προληπτική η δέσμευση διότι υπάρχει μεγάλο ποσό χρημάτων που έχουν κατατεθεί».

Για να καταλήξει, επισημαίνοντας ότι «αναφέρεται πάντα η λέξη ”υπόνοια”. Εάν δείτε μία δική μου φωτογραφία να κρατάω ένα ποτήρι κρασί, σημαίνει πως είναι αλκοολικός; Πιστεύω πως όλοι αυτοί που λένε πως τον έχουν δει θα καταθέσουν. Εδώ έχουμε ατομικούς λογαριασμούς που εγώ που πηγαίνω να καταθέσω ξέρω πως πηγαίνουν σε ένα τέτοιο λογαριασμό. Δεν είναι απάτη αυτό, αλλά εάν είναι φορολογικό αδίκημα θα το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο».


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button