Ελλάδα

Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: «Μηδενικός σεβασμός στα αριστουργήματα του Φειδία»

Την οργή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, προκάλεσε η είδηση για χθεσινή πραγματοποίηση επιδείξεως μόδας στο Βρετανικό Μουσείο και μάλιστα στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Με δήλωση της η κ. Μενδώνη κάνει λόγο για μηδενικό σεβασμό στα αριστουργήματα του Φειδία καθώς και για ευτελισμό των οικουμενικών αξιών που εκπέμπει το μνημείο.

Παράλληλα η υπουργός Πολιτισμού έκανε λόγο για επιδείνωση της φύλαξης των γλυπτών, τονίζοντας ότι είναι πλέον η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως.

Αναλυτικά η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία.

Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button