Οικονομία

Λήγει στις 29 Φεβρουαρίου η ασφαλιστική ικανότητα για τους οφειλέτες – Ιατροφαρμακευτική κάλυψη μόνο για ΑμεΑ και παιδιά ανασφαλίστων

Αλλαγές στην ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή στην ιατρο – φαρμακευτική κάλυψη έχει προαναγγείλει η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αλλαγές αυτές θα έλθουν με νομοθετική πρωτοβουλία εντός των επομένων ημερών.

Βασικά σημεία των αλλαγών στην ασφαλιστική ικανότητα, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της Δόμνας Μιχαηλίδου θα είναι κατά πρώτον πως όλοι θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανεξαρτήτως του αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους.

Κατά δεύτερον όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους δεν θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς. Μ΄άλλα λόγια θα πάψει από την 1η Μαρτίου 2024 θα πάψει να ισχύει η δυνατότητα πληρωμής μόνο των εισφορών υγείας της προπερασμένης χρονιάς (εν προκειμένω του 2022) προκειμένου να έχει κάποιος μη μισθωτός ιατρο – φαρμακευτική κάλυψη και στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι όσοι επαγγελματίες και αγρότες δεν ρυθμίσουν (σε έως 24 δόσεις) ή δεν εξοφλήσουν εφάπαξ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 θα χάσουν την ιατρο – φαρμακευτική περίθαλψη τους στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τρίτον για τους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και τα παιδιά ανασφαλίστων το κράτος θα καλύπτει τις ιδιωτικές παροχές, για να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για την συνταγογράφηση (φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων) , πέραν φυσικά από την ιατρική κάλυψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα τοπικά κέντρα υγείας.

To άρθρο Λήγει στις 29 Φεβρουαρίου η ασφαλιστική ικανότητα για τους οφειλέτες – Ιατροφαρμακευτική κάλυψη μόνο για ΑμεΑ και παιδιά ανασφαλίστων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button