Ελλάδα

Καστοριά: «Δημοσιογράφοι» του Δημοτικού σχολείου «ανακρίνουν» αστυνομικούς

Ποιο είναι το πιο συχνό έγκλημα; Γιατί οι αστυνομικοί χρειάζονται τα περιπολικά; Ανακαλύπτετε πολλά εγκλήματα και πολλές ληστείες; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που έκαναν στους αστυνομικούς, μπαίνοντας στο ρόλο του «δημοσιογράφου», μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, προκειμένου να ενημερωθούν για το επάγγελμα του αστυνομικού.

Σκοπός της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/2, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το επάγγελμα του αστυνομικού, ήταν τόσο η ενημέρωση των μαθητών ως προς το επάγγελμα του αστυνομικού, όσο και η αποκόμιση εμπειριών από το άμεσο περιβάλλον και την καθημερινότητα των αστυνομικών.

Γνώρισαν και τον σκύλο!

Οι μικροί μαθητές περιηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αστυνομικό σκύλο φύλαξης προσώπων–πραγμάτων και ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, με το όνομα «ΑPOLLO», του Τ.Σ.Φ. Μεσοποταμίας, ο συνοδός του οποίου έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ως προς το ρόλο αλλά και την φροντίδα του.

Διάλεξη για το επάγγελμα του αστυνομικού

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς Νικόλαος Έξαρχος, υποδέχθηκε στο γραφείο του τους μαθητές, οι οποίοι έχοντας το ρόλο του «δημοσιογράφου» υπέβαλλαν ερωτήσεις που πλαισίωναν όχι μόνο την επαγγελματική αλλά και τη συναισθηματική πλευρά του αστυνομικού.

Ακολούθησε, διάλεξη από αξιωματικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, για το επάγγελμα του αστυνομικού, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, να γνωρίσουν αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς και να δουν τις μηχανές και τα περιπολικά δια ζώσης.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button