Οικονομία

Η Λαγκάρντ προειδοποιεί κατά της πολύ γρήγορης στροφής στην πολιτική των επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να διακινδυνεύσει να ακυρώσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη μάχη κατά του πληθωρισμού με μια βιαστική μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με όσα δήλωσε η επικεφαλής, Κριστίν Λαγκάρντ. Η πτωτική τάση προς τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό είναι άθικτη. «Αλλά πρέπει να είμαστε πιο σίγουροι», τόνισε η ίδια.

Με τα σχόλιά της, η Λαγκάρντ δοκιμάζει την υπομονή ορισμένων κεντρικών τραπεζιτών που θα ήθελαν να δουν τα βασικά επιτόκια να μειώνονται σύντομα.

Ως εκ τούτου, αναμένεται μια αμφιλεγόμενη συζήτηση στη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια στις αρχές Μαρτίου. Και αυτό διότι άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες υποστηρίζουν την πορεία της Λαγκάρντ.

Ένας από αυτούς είναι ο επικεφαλής της Bundesbank, Γιόαχιμ Νάγκελ. «Η εμπειρία έχει δείξει ότι ήταν συχνά πιο επώδυνο όταν τα επιτόκια μειώνονταν πολύ νωρίς και στη συνέχεια κατέληγε ενδεχομένως σε μια άλλη φάση κατά την οποία οι τιμές αυξάνονταν και τότε έπρεπε να λάβεις αντίμετρα», δήλωσε ο Nάγκελ εχθές το βράδυ (14.2.2024) στο περιθώριο εκδήλωσης στη Λειψία, σύμφωνα με την υπηρεσία ειδήσεων Bloomberg.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button