Οικονομία

Φραγκογιάννης: Στόχος το εμπόριο μεταξύ Ελλάδας

Αναφέρθηκε στις ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στην ΕΡΤNEWS, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κωσταντινούπολη,

Ειδικότερα ο κ. Φραγκογιάννης δήλωσε: «Υλοποιούμε τις αποφάσεις της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισαν ότι θα πρέπει στα επόμενα 4 – 5 χρόνια να διπλασιάσουμε το εμπόριο που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Ακόμα ανέφερε: «Είμαστε εδώ με 90 επιχειρηματίες από την Ελλάδα, οι οποίοι σήμερα θα συναντηθούν στα πλαίσια ενός φόρουμ που έχουμε οργανώσει με περίπου 200 Τούρκους επιχειρηματίες. Σήμερα έχουμε τη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή των Οικονομικών, όπου ουσιαστικά κάνουμε μια επισκόπηση των θεμάτων μας με την Τουρκία, αυτό που ονομάζουμε χαμηλής πολιτικής και υψηλής -κατά την άποψή μου- ανθρώπινης αξίας. Μιλάμε για οικονομία, για εμπόριο, για τουρισμό, για επικοινωνίες, για συγκοινωνίες, για πολιτισμό, για αθλητισμό.

Και έχουν έρθει εκπρόσωποι από οκτώ υπουργεία αντίστοιχα με εκπροσώπους από 8 τουρκικά υπουργεία. Πρόκειται να ξεκινήσουμε αυτή τη συνάντηση που την κάνουν σχεδόν κάθε δύο χρόνια. Η προηγούμενη έγινε τον Ιανουάριο του 2022»

«Υλοποιούμε τις αποφάσεις της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισαν ότι θα πρέπει στα επόμενα 4 – 5 χρόνια να διπλασιάσουμε το εμπόριο που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Σήμερα το εμπόριο είναι της τάξεως των 5,4 δισ. και στόχος μας είναι να πάμε στα 10 δισεκατομμύρια. Άρα λοιπόν, σκοπός της επίσκεψης των επιχειρηματιών, είναι να φέρουμε πιο κοντά τις δύο επιχειρηματικές κοινότητες, την ελληνική και την τουρκική, με σκοπό να αναπτύξουν δραστηριότητες είτε επενδυτικού είτε εμπορικού χαρακτήρα», δήλωσε στην ΕΡΤNEWS.

Παρατήρησε σχετικά με την συνάντηση του με τους Έλληνες επιχειρηματίες στην διάρκεια της διαμονής του στην Κωνσταντινούπολη: «Είναι αρκετοί αυτοί που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Μας υποδέχθηκαν με μεγάλη φιλοξενία, με μεγάλη ζέση, με πολλή, με ανοιχτή αγκαλιά που λένε σε απλή γλώσσα και ακόμη και η βραδιά μας ήταν πάρα πολύ ευχάριστη και πάρα πολύ θερμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button