Οικονομία

Bloomberg: Οι παγκόσμιες δονήσεις από την κρίση ακινήτων της Κίνας μόλις άρχισαν

Οι επενδυτές και οι πιστωτές  τους στην Κίνα τοποθετούν πινακίδες «Πωλείται» στις ιδιοκτησίες ακινήτων σε όλο τον κόσμο, καθώς η ανάγκη να αντλήσουν μετρητά εν μέσω μιας εντεινόμενης κρίσης ακινήτων στην πατρίδα τους υπερισχύει των κινδύνων της εκφόρτωσης σε μια πτωτική αγορά, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι τιμές που θα πάρουν θα βοηθήσουν τελικά να βάλουν “σκληρούς” αριθμούς για το πόσο μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο ευρύτερος κλάδος των ακινήτων στην Κίνα. Η παγκόσμια ύφεση που προκλήθηκε από τις αυξήσεις του κόστους δανεισμού έχει ήδη αφαιρέσει πάνω από 1 τρισεκ. δολάρια μόνο από τις αξίες των ακινήτων γραφείων, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Starwood Capital Group, Mπάρι Στερνλιχτ (Barry Sternlicht).

Αλλά η συνολική ζημιά είναι ακόμη άγνωστη, επειδή έχουν πωληθεί τόσο λίγα περιουσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα οι εκτιμητές να έχουν ελάχιστα πρόσφατα στοιχεία για να βασιστούν. Οι ολοκληρωμένες συμφωνίες εμπορικών ακινήτων παγκοσμίως υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας πέρυσι, με τους ιδιοκτήτες να μην επιθυμούν να πουλήσουν κτίρια με μεγάλες εκπτώσεις.

Οι ρυθμιστικές αρχές και η αγορά είναι νευρικοί ότι αυτό το αδιέξοδο θα μπορούσε να κρύβει μεγάλες, μη πραγματοποιηθείσες ζημίες, προκαλώντας προβλήματα τόσο στις τράπεζες, οι οποίες προωθούσαν περισσότερο τον δανεισμό για οικοδόμηση νέων ακινήτων κατά τη διάρκεια της εποχής του φθηνού χρήματος, όσο και στους ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων.

Η τράπεζα New York Community Bancorp άγγιξε χαμηλό 27 ετών την περασμένη Τρίτη (06.02.24), αφού μείωσε το μέρισμά της και δημιούργησε αποθέματα εν μέρει λόγω της προβληματικής πίστωσης ακινήτων.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί ότι οι τράπεζες στην περιοχή έχουν καθυστερήσει πολύ να μειώσουν την αξία των δανείων και η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να επανεξετάσει τις αποτιμήσεις στις ιδιωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων.

Τώρα, μια νέα παρτίδα υπερπόντιων περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν σε μια δεκαετή κινεζική εκστρατεία επέκτασης αρχίζουν να βγαίνουν στην αγορά, καθώς οι ιδιοκτήτες και οι προγραμματιστές αποφασίζουν ότι θέλουν μετρητά τώρα για να στηρίξουν τις εγχώριες δραστηριότητες και να αποπληρώσουν τα χρέη τους – ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υποστούν οικονομικό πλήγμα.

Η πάταξη του υπερβολικού δανεισμού από το Πεκίνο έχει αφήσει λίγους κατασκευαστές αλώβητους, ακόμη και εκείνους που κάποτε θεωρούνταν μεγάλοι παίκτες.

To άρθρο Bloomberg: Οι παγκόσμιες δονήσεις από την κρίση ακινήτων της Κίνας μόλις άρχισαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button