Πολιτικά

«Μπαρουτοκαπνισμένο» το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το συνέδριο – Κοινό μέτωπο κατά του ερωτηματολογίου Κασσελάκη

Μόλις τέσσερις μέρες πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τα πνεύματα είναι και πάλι τεταμένα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει βασικά ζητήματα του κόμματος σε ερωτηματολόγιο μέσω του isyriza.gr.

Όπως όλα δείχνουν πως το τριήμερο ταξίδι στις Σπέτσες δεν ήταν αρκετό ώστε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να χαράξουν τη νέα πορεία του κόμματος, αλλά και την κοινή γραμμή τους. Η πρωτοβουλία Στέφανου Κασσελάκη να θέσει καίρια ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ σε ερωτηματολόγιο έβαλε νέο φυτίλι στην σιωπηρή «ανακωχή» ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος. 

Στο επίμαχο ερωτηματολόγιο, που ο Στέφανος Κασσελάκης ζητούσε να συμπληρώσουν τα μέλη του κόμματος, τίθενται μια σειρά από ερωτήματα, όπως αν πρέπει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και το λογότυπό του, αν πρέπει το κόμμα να αυτοπροσδιοριστεί ως Αριστερά ή Κεντροαριστερά κοκ.

Σε άλλο σημείο ζητούσε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν την άποψή τους αν είναι αποτελεσματική η τωρινή δομή του κόμματος, εάν τα μέλη είναι ικανοποιημένα από την ανταπόκριση των κομματικών οργάνων αλλά και αν θέλουν ριζικές αλλαγές στο κόμμα.

Η κίνηση αυτή, χωρίς προηγουμένως να έχει αποφασιστεί από κανένα όργανο του κόμματος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε με ανακοίνωσή της την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όπως είπε λίγο πριν το συνέδριο «επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας». Η ίδια ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να εκθέσει τις απόψεις του και ζήτησε άμεση σύγκληση των πολιτικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ πριν «πριν το Συνέδριο εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος».

Σημειώνεται πως και ο Χρήστου Σπίρτζης σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ πως δεν θα συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο και συμπλήρωσε: «Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως δεν είναι λίγα τα στελέχη που τάσσονται με την άποψη του Χρήστου Σπίρτζη και της Όλγας Γεροβασίλη και αναμένεται να καταθέσουν σχετικό κοινό κείμενο, στο οποίο εκφράζουν τη διαφωνία τους, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης παρά τις αντιδράσεις έκανε μια νέα ανάρτηση στην οποία υπογράμμισε ότι εμμένει στο ερωτηματολόγιο και αφήνοντας αιχμές κατά της Όλγας Γεροβασίλη, σημείωσε πως «δεν μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας». 

Υποστήριξε την άποψή του λέγοντας πως «στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη» και κατέληξε επιμένοντας σε αλλαγές: «Άλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει ”αλλάξτε τα όλα”».

To άρθρο «Μπαρουτοκαπνισμένο» το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το συνέδριο – Κοινό μέτωπο κατά του ερωτηματολογίου Κασσελάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button