Οικονομία

Αρχές Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις για ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Το α΄ δεκαήμερο του ερχόμενου Μαρτίου προγραμματίζει ο e-ΕΦΚΑ να ανοίξει την πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση ασφαλιστικών χρεών έως 30.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από στελέχη του φορέα.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη νέα ρύθμιση για χρέη επαγγελματιών στον e-ΕΦΚΑ, η οποία ψηφίστηκε πέρσι, τα ποσά οφειλών είναι δυνατό να υπερβούν τα όρια των 20.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ ή των 10.000 ευρώ για οφειλές προς τον π. ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) ο υποψήφιος συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του,

β) έχει καταβάλει εισφορές για χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 20 ετών ή 6.000 ημερών και

γ) οι τραπεζικές καταθέσεις του δεν ξεπερνούν το ποσό των 12.000ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ αν είναι οφειλέτης προς τον π. ΟΓΑ.

Στην περίπτωση αυτή, το υπερβάλλον των 20.000 ευρώ ή των 6.000 ευρώ για τον π. ΟΓΑ, ποσό οφειλής, συμψηφίζεται με το εξήντα 60% του μηνιαίου ποσού των καταβαλλόμενων συντάξεων, μέχρι τον μηδενισμό του. Το μηνιαίως συμψηφιζόμενο ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού της μηνιαίας δόσης που προκύπτει. Σε αντίθετη περίπτωση, το ως άνω ποσοστό παρακράτησης προσαρμόζεται αναλόγως.

Το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό των 20.000 ευρώ ή των 6.000 ευρώ για τον π. ΟΓΑ, παρακρατείται από τα ποσά των επόμενων συντάξεων, μετά τον μηδενισμό του υπερβάλλοντος, σε ίσες μηνιαίες δόσεις, που δεν μπορεί να είναι περισσότερες από 60.

To άρθρο Αρχές Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις για ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button