Οικονομία

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποίηση των δελτίων εισόδου, εξόδου και μεταβίβασης εγχώριων εμπορευμάτων στην «Ελεύθερη Ζώνη»

Ξεκίνησε από σήμερα (1.2.2024) την ψηφιοποίηση δελτίων εισόδου, εξόδου και μεταβίβασης εγχώριων εμπορευμάτων στην Ελεύθερη Ζώνη, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του διαμετακομιστικού εμπορίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, οι υπόχρεοι έχουν, πλέον, την δυνατότητα να υποβάλλουν τα παραπάνω δελτία ψηφιακά, μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος των τελωνείων ICISnet, ακολουθώντας τη διαδρομή Imports > Δελτία Ελεύθερης ζώνης, στο υποσύστημα Εισαγωγών. Τα αρχεία προδιαγραφών μηνυμάτων υποβολών του υποσυστήματος Εισαγωγών στο ICISnet (XSD) βρίσκονται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.

Μέσω της ψηφιοποίησης των δελτίων:

  • μειώνεται το διοικητικό κόστος των επιχειρήσεων
  • αναβαθμίζεται ο ρόλος του διαχειριστή της «Ελεύθερης Ζώνης» ως έμπιστος εταίρος της τελωνειακής διοίκησης
  • εξασφαλίζεται οικονομική ρευστότητα για τις επιχειρήσεις, δηλαδή δεν χρειάζεται να καταβάλουν πρώτα το φόρο και να αναμένουν την επιστροφή του,
  • ενισχύεται το διαμετακομιστικό εμπόριο,
  • αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα,
  • παρέχεται μία ολοκληρωμένη διαχείριση μη ενωσιακών και εγχώριων εμπορευμάτων μέσω της εναπόθεσής τους σε Ελεύθερες Ζώνες, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση των εμπορευμάτων μέσω εξαγωγών, ενδοκοινοτικών συναλλαγών, παραδόσεων ως εφοδίων πλοίων και αεροσκαφών ή ανάλωσης στο εσωτερικό της χώρας.

To άρθρο ΑΑΔΕ: Ψηφιοποίηση των δελτίων εισόδου, εξόδου και μεταβίβασης εγχώριων εμπορευμάτων στην «Ελεύθερη Ζώνη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button