Κοσμος

Χτένες των Βίκινγκς από κέρατα και οστά βρέθηκαν στην Αγγλία – Το εμπορικό λιμάνι του Ίπσουιτς

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από χτένες των Βίκινγκς ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια 40 ανασκαφών σε διάστημα 20 ετών στο Ίπσουιτς της Αγγλίας.

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχαιολόγοι Ian Riddler και Nicola Trzaska-Nartowski επισημαίνουν ότι πρόκειται για «εξαιρετική συλλογή, που όμοιά της δεν έχει βρεθεί αλλού στη χώρα».

Οι δύο αρχαιολόγοι είναι μεταξύ των συγγραφέων μιας πρόσφατα δημοσιευμένης μελέτης που αφορά την ανάλυση 1.341 ευρημάτων και 2.400 θραυσμάτων που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών μεταξύ του 1974 και του 1994.

Το Ίπσουιτς ιδρύθηκε ως αγγλοσαξονικό εμπορικό λιμάνι στον απόηχο της κατάρρευσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ευημερούσε μέσω του θαλάσσιου εμπορίου με την Ευρώπη. «Τα ευρήματα τοποθετούν το Ίπσουιτς στο κέντρο ενός αναπτυσσόμενου πρώιμου μεσαιωνικού κόσμου και υποδεικνύουν δεσμούς με το εξωτερικό, ιδίως με τη βόρεια Γαλλία, τη Φρισία (περιοχή που περιλαμβάνει τμήματα της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Δανίας) και τη νότια Σκανδιναβία», σημειώνουν οι συγγραφείς.

Οι χτένες υποδεικνύουν την παρουσία Βίκινγκς στο Ίπσουιτς στα τέλη του 9ου αιώνα

Suffolk County Council

Οι χτένες κατασκευάστηκαν στη Σκανδιναβία και υποδεικνύουν την παρουσία Βίκινγκς στο Ίπσουιτς στα τέλη του 9ου αιώνα – το κατέκτησαν το 869 μ.Χ..

Χτένες κατασκευάζονταν και στο Ίπσουιτς, και είχαν «χαρακτηριστικές τοπικές μορφές», σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Συμβουλίου της Κομητείας του Σάφολκ.

Οι περισσότερες κατασκευάζονταν από κέρατα ελαφιού, αν και ορισμένες ήταν κατασκευασμένες από οστά, κυρίως φάλαινας.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button