Ελλάδα

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Σε ποιους χώρους ψάχνουν τους «καθοδηγητές» οι Αρχές

Τα πρόσωπα πίσω από τη στρατολόγηση των δραστών που πραγματοποίησαν το τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας αναζητούν οι Αρχές σε μία δεξαμενή ατόμων που έχουν περάσει από τη φυλακή, ή από τα γραφεία της αντιτρομοκρατικής ή προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχουν την τεχνογνωσία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως καθοδηγητές για το νέο αίμα.   

Παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ., περιμένουν, την προκήρυξη της οργάνωσης καθώς θεωρούν ότι θα έχει συνταχθεί από τον στρατολόγο της οργάνωσης ο οποίος και θα δώσει το στίγμα. Το γεγονός και μόνο ότι δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα γεννά φόβους ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα.

Αίσθηση προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν πριν από την ισχυρή έκρηξη στο κτήριο έγινε σαφής αναφορά στο όνομα της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης, «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη διατυπώνουν την εκτίμηση ότι οι δράστες προέρχονται από την ίδια «δεξαμενή» με τα μέλη της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης», που ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας στα ΜΑΤ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ένα μεγάλο κομμάτι της έρευνας επικεντρώνεται και στο πως η οργάνωση κατάφερε να έχει στην κατοχή της τόσες ποσότητες εκρηκτικών, στρεφόμενη ειδικά σε κλοπές που έγιναν σε μεταλλεία και λατομεία.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και οι καταγραφές από τις πολυάριθμες κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι μέσα απ’ αυτό το υλικό θα μπορέσουν να εξακριβώσουν πώς κατάφεραν να φτάσουν σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της Αθήνας και στη συνέχεια να διαφύγουν.

Ακόμη θα γίνει προσπάθεια να ταυτοποιηθούν τα συγκεκριμένα άτομα αν και αυτό θεωρείται αρκετά δύσκολο με δεδομένο ότι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές προκύπτει ότι ότι οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας πιθανότατα κινήθηκε πεζός, διέσχισε το πεζοδρόμιο ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, έδεσε το σακίδιο με tie wrap πάνω σε κάγκελα και στη συνέχεια διέφυγε έχοντας τη βοήθεια συνεργού που τον περίμενε με μηχανή πριν εξαφανιστούν.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τη «σάρωση» των τηλεφωνικών επικοινωνιών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα με επίκεντρο το σήμα που εξέπεμψαν οι κεραίες των κινητών γύρω από το σημείο της έκρηξης.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία περιμένει τα αποτελέσματα της εξέτασης των υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, ελπίζοντας στον εντοπισμό κάποιου αποτυπώματος ή άλλου ίχνους των δραστών. Περαστικοί που έτυχε να βρίσκονται εκείνη την ώρα στο πολυσύχναστο σημείο έχουν με τη σειρά τους κληθεί να καταθέσουν.

Οι φόβοι για επόμενο τρομοκρατικό στόχο

Την ίδια ώρα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναμένει την προκήρυξη της πρωτοεμφανίζομενης οργάνωσης «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» που ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.

Το γεγονός ότι αυτή καθυστερεί δημιουργεί ανησυχία ότι υπάρχει πιθανότητα και για ένα δεύτερο χτύπημα, είτε με βομβιστική επίθεση είτε με πυροβολισμούς σε αστυνομικό στόχο.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button