Κοσμος

Τζον Κέρι: Υψηλές προσδοκίες για τη Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς της Αθήνας

Την απόλυτη βεβαιότητά του για την επιτυχία της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς (Our Ocean Conference), η οποία θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Απριλίου στην Αθήνα, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή, Τζον Κέρι, μιλώντας σε εκδήλωση στη δεξαμενή σκέψης «Wilson Center» στην Ουάσιγκτον, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Παράλληλα, ο κ. Κέρι εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς και τόνισε την ανάγκη εμπλοκής της νέας γενιάς στις προσπάθειες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στην ιστορία της Διεθνής Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, της οποίας ο ίδιος ήταν εμπνευστής ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2014, ο κ. Κέρι τόνισε ότι σκοπός δεν είναι να αποτελέσει ένα ακόμα φόρουμ συζήτησης των προβλημάτων, αλλά να παρακινήσει τους συμμετέχοντες να κάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

«Αυτό επετεύχθη με αξιοσημείωτο τρόπο. Το εύρος των ανακοινώσεων και οι πόροι που έχει δημιουργήσει αυτή η Διάσκεψη την καθιστούν μοναδική στο είδος της», τόνισε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια εξήγησε ότι έχει ξεπεραστεί κάθε αρχική προσδοκία, καθώς μέσα σε 10 χρόνια έχουν γίνει 2.100 ανακοινώσεις, ενώ το συνολικό ύψος των δεσμεύσεων που έχουν εξασφαλιστεί έχει υπερβεί τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, ο κ. Κέρι τόνισε ότι η κρίση του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι άμεσα συνυφασμένη με την κλιματική κρίση, επισημαίνοντας προβλήματα όπως η υπερθέρμανση των θαλασσίων υδάτων, η υπεραλίευση και η θαλάσσια ρύπανση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες έχουν καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button