Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σε αποχή οι δικαστικοί υπάλληλοι μετά τον εντοπισμό βόμβας

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 είναι σήμερα Τρίτη 13/02 οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και παράσταση διαμαρτυρίας, μετά τον εντοπισμό του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Δικαστικό Μέγαρο.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν εκπαιδευτεί και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο, όπως λένε και οι ίδιοι, κάθε φορά ζουν με την αγωνία μην εκραγεί ο μηχανισμός, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Η η κα Χριστίνα Χριστογιάννη, γενική γραμματέας της Ένωσης Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, επεσήμανε πως θα πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Μάλιστα όπως είπε, από σήμερα, τους ζητήθηκε να επιδεικνύουν την ταυτότητα του δικαστικού υπαλλήλου.

Η επιστολή που ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά και εντοπίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα (12/2) ήταν πάνω στο γραφείο της προέδρου Εφετών πάνω από δέκα μέρες.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που εστάλη με φάκελο στο γραφείο προέδρου εφετών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκε για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ από το «κόσκινο» των διωκτικών Αρχών περνάνε οι υποθέσεις, που χειρίστηκε η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο αποστολέας του. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε τις έρευνες εξετάζει τυχόν ομοιότητες στη συνδεσμολογία και την εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιήθηκαν σε παλιότερες υποθέσεις.

Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδίκασε με ανακοίνωσή της το περιστατικό.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button