Οικονομία

Τα ετήσια κέρδη από την καταναγκαστική εργασία ανέρχονται σε 236 δισ. δολάρια

Η καταναγκαστική εργασία στην ιδιωτική οικονομία αποφέρει 236 δισ. δολάρια σε παράνομα κέρδη ετησίως, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Το συνολικό ποσό των παράνομων κερδών από την καταναγκαστική εργασία έχει αυξηθεί κατά 64 δισ. δολάρια (37%) από το 2014, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ILO, μια δραματική αύξηση που τροφοδοτείται τόσο από την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εξαναγκάζονται σε εργασία, όσο και από τα υψηλότερα κέρδη που παράγονται από την εκμετάλλευση των θυμάτων.

Η έκθεση της ILO εκτιμά ότι οι διακινητές και οι εγκληματίες κερδίζουν σχεδόν 10.000 δολάρια ανά θύμα, από 8.269 δολάρια (προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό) πριν από μια δεκαετία.

Τα συνολικά ετήσια παράνομα κέρδη από την καταναγκαστική εργασία είναι υψηλότερα στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία (84 δισ. δολάρια), ακολουθούμενα από την Ασία και τον Ειρηνικό (62 δισ. δολάρια), την Αμερική (52 δισ. δολάρια), την Αφρική (20 δισ. δολάρια) και τις αραβικές χώρες (18 δισ. δολάρια).

Τα ετήσια παράνομα κέρδη που εκφράζονται ανά θύμα είναι υψηλότερα στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και ακολουθούν οι Αραβικές Πολιτείες, η Αμερική, η Αφρική και η Ασία και ο Ειρηνικός.

Η εξαναγκαστική σεξουαλική εκμετάλλευση στο εμπόριο αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα δύο τρίτα (73%) των συνολικών παράνομων κερδών, παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει μόνο το 27% του συνολικού αριθμού των θυμάτων στην ιδιωτικά επιβαλλόμενη εργασία.

Οι αριθμοί αυτοί εξηγούνται από την τεράστια διαφορά στα κέρδη ανά θύμα μεταξύ της εξαναγκαστικής εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άλλων μορφών μη κρατικής εκμετάλλευσης καταναγκαστικής εργασίας – 27.252 δολάρια κέρδη ανά θύμα για την πρώτη έναντι 3.687 δολαρίων κέρδη ανά θύμα για τη δεύτερη.

Μετά την εξαναγκαστική εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση, ο τομέας με τα υψηλότερα ετήσια παράνομα κέρδη από την καταναγκαστική εργασία είναι η βιομηχανία, με 35 δισ. δολάρια, ακολουθούμενος από τις υπηρεσίες (20,8 δισ. δολάρια), τη γεωργία (5,0 δισ. δολάρια) και την οικιακή εργασία (2,6 δισ. δολάρια). Αυτά τα παράνομα κέρδη είναι οι μισθοί που δικαιωματικά ανήκουν στις τσέπες των εργαζομένων, αλλά αντ’ αυτού παραμένουν στα χέρια των εκμεταλλευτών τους, ως αποτέλεσμα των πρακτικών εξαναγκασμού τους.

Η έκθεση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για επενδύσεις σε μέτρα επιβολής της νομοθεσίας για την αναχαίτιση των παράνομων ροών κερδών και την απόδοση ευθυνών στους δράστες.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button