Πολιτικά

Στέφανος Κασσελάκης: Είμαστε η χώρα που δεν σπουδάζει τα παιδιά της

«Είναι εθνικό στοίχημα να μπορέσουν οι νέοι να παραμείνουν στην Δυτική Μακεδονία και όχι να μεταναστεύουν» όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγοντας της εργασίας του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος στην Κοζάνη.

Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «μέσα σε μια δεκαετία στη Δυτική Μακεδονία ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 30.000 πολίτες, καθώς η περιοχή παρακμάζει λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης, τις αποψίλωσης του δημόσιου Πανεπιστημίου και των άλλων προβλημάτων, είπε και σημείωσε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση του πληθυσμού μέσα από την εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών που θα δώσουν κίνητρα και ευκαιρίες στους νέους να παραμείνουν στην περιοχή».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως «η κυβέρνηση υποβάθμισε τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Εδώ στην Κοζάνη βρίσκεται η έδρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όμως από την υποστελέχωση – υποχρηματοδότηση μειώθηκαν τα στελέχη κατά 43%. Έχουμε γίνει η χώρα που δεν σπουδάζει τα παιδιά της. Θέλουμε κι άλλους απόδημους ή να χτίζονται ιδιωτικά πανεπιστήμια όπως και κλινικές;, διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, επισημαίνοντας: “Σας λένε για τα Χάρβαρντ που θα έρθουν δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει τέτοιο Πανεπιστήμιο με αυτό που κάνει η ΝΔ».

«Γκρέμισαν με την βίαια απολιγνιτοποίηση, εμείς θα χτίσουμε»

“Οι άλλοι μπορεί να γκρέμισαν με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, εμείς θα χτίσουμε”, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του συνεδρίου στην Κοζάνη, ξεκινώντας την ομιλία του από την ενέργεια.

” Μιλάμε για δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ αλλά επιτέλους ας εφαρμόσουν τη ρύθμιση της αγοράς για να γίνει πιο ανταγωνιστική”, είπε τονίζοντας ότι η ακρίβεια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.ια.

Το έργο για μονάδα 5 κόστους 5 δισ. Η ΝΔ πάει να κλείσει και το δικό μας έργο των 5 δισ. για τη μονάδα 5 χωρίς να υπάρξει απόσβεση. Σας κοροϊδεύουν, πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας:

Παντού υπάρχει γραφειοκρατία κι εδώ που απαιτείται κεντρικός οικονομικός σχεδιασμός δεν υπάρχει, είπε.

“Λόγω της μεγάλης διάρκειας του χειμώνα, από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο, η Δυτική Μακεδονία είναι δύσκολη κλιματική ζώνη κι από εδώ πρέπει να αρχίσει η αποκέντρωση. Υπάρχει τεράστια ανεργία που φτάνει στο 13,7%/, χάθηκε το βιός μεταξύ της γούνας και της ΔΕΗ, εδώ πρέπει να αρχίσει η αντάταξη της χώρας” “, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της τηλεθέρμανσης και την ανάγκη μείωσης της μεγαβατώρας γιατί είναι βασικό οικολογικό αγαθό, όπως τόνισε. Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια χωρίς θάλασσα και η ιδέα που συζητήθηκε είναι δημιουργία προγραμμάτων για ορεινούς όγκους.

«Μου λένε έχει δίκιο, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ»

Για το περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας είπε ότι είναι το πρώτο βήμα για την κατάρτιση ενός πλήρως έμπεριστατωμένου κυβερνητικού σχεδίου. “Πολλές φορές συναντάω νεαρό κόσμο όπου πάω, ναι αδιαμεσολάβητα, σε όλη τη χώρα που μου λένε: Στέφανε εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε πάω. Σε πάω πολύ. Και τους λέω: Συγγνώμη όταν γεννηθήκατε είχατε “Νέα Δημοκρατία” πάνω σας; Έλληνας δεν είσαι; Λέει ναι. Τότε στο παραβάν αποφασίζεις ό,τι θέλεις. Μου λέει, έχεις δίκιο, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν Ελληνίδες και Ελληνες, οι οποίοι είναι ισότιμοι πολίτες σε μία χώρα με τεράστιες ανισότητες” τόνισε και συνέχισε:”Οι καλές ιδέες δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Νέα Δημοκρατία. Είναι καλές ιδέες και αυτές οι ιδέες πρέπει να αντλούνται από όλη την κοινωνία, όχι μόνο από προεκλογικά προγράμματα κάθε κόμματος.

Και για αυτό είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να βγούμε με ένα πρόγραμμα στο τέλος της ημέρας με το οποίο να ξέρετε πώς αν μας εμπιστευτείτε και θα είμαστε η κυβέρνηση ακριβώς τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα, καμία έκπληξη.

Τόνισε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα, όσον αφορά στη διαφάνεια και στη βούλησή του να πετάξει τη διαπλοκή που μαστίζει τη χώρα. Με τη χρηστή διοίκηση που έκανε η κυβέρνηση του και ο Αλέξης Τσίπρας και τη διευθέτηση του χρέους που μας δίνει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον μία δημοσιονομική σταθερότητα. Ο στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε με όλη μας την ψυχή αυτή τη χώρα και να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο, το οποίο βασίζεται σε μία ισχυρή εξωτερική πολιτική και άμυνα, σε μία σύγχρονη κοινωνία, σε ένα κράτος το οποίο αυτή τη στιγμή, όπως μου είπαν και οι δήμαρχοι, σας γράφει τα παλιά από τα παπούτσια. Και, τέλος, με ανάπτυξη και εξέλιξη για όλους. Εμείς είμαστε εδώ να σας ακούσουμε, θα τα κοστολογήσουμε, θα τα προτεραιοποιήσουμε και με τη στήριξη σας θα γίνουν πραγματικότητα Έχει έρθει η στιγμή που ένα παιδί που γεννιέται σε αυτόν εδώ τον τόπο πρέπει να μπορεί να μεγαλώσει εδώ, να διαπρέψει εδώ, να αισθανθεί ισότιμος συμπολίτης εδώ, και να μη γίνει ούτε απόδημος στο εξωτερικό ούτε εγχώριος μετανάστης”.

To άρθρο Στέφανος Κασσελάκης: Είμαστε η χώρα που δεν σπουδάζει τα παιδιά της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button