Οικονομία

Προσγείωση στην Wall Street μετά τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού που δείχνουν συνέχιση των πληθωριστικών πιέσεων – Υψηλό 3,5 μηνών για το αργό πετρέλαιο

Σε χαμηλά επίπεδα έκλεισαν και οι 3 χρηματιστηριακοί δείκτες σήμερα (16.2.2024) στο χρηματιστήριο Νέα Υόρκη μετά τα χθεσινά ρεκόρ τόσο για τον Dow Jones όσο και για τον S&P.

Συγκεκριμένα στο αμερικάνικο χρηματιστήριο ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 38.627,99 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 145,13 μονάδες ή 0,37%. Ο δείκτης S&P διαμορφώθηκε στις 5.005,55 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,48%, ενώ ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,82% και διαμορφώθηκε στις 15.775,65 μονάδες

Η αγορά στην Wall Street κινήθηκε σήμερα στην σκιά των στοιχείων των τιμών παραγωγού που ανακοινώθηκαν. Σύμφωνα με αυτά παρατηρείται έντονα ανοδική  πορείας των τιμών παραγωγού, κάτι που υποδηλώνει ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο της πτώσης των επιτοκίων από την Fed.

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η κούρσα για το πετρέλαιο, που κατακτάει νέα υψηλότερα επίπεδα, αφήνοντας όπως δείχνουν τα επίπεδα κάτω των 80 δολαρίων για το Brent και κοντά στα 70 για το αμερικάνικο αργό.

Έτσι λοιπόν σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη τους, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις προοπτικές για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση του αργού.

Πιο συγκεκριμένα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,16 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 79,19 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερό του επίπεδο από τις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market. Σε εβδομαδιαία βάση το αμερικάνικο αργό ενισχύθηκε κατυά 3,1%.

Ανάλογη πορεία είχε και το Brent παραδόσεως Απριλίου που κέρδισε 61 σεντς ή 0,7% στα 83,47 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερό του επίπεδο από τις 26 Ιανουαρίου. Σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 1,6%.

To άρθρο Προσγείωση στην Wall Street μετά τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού που δείχνουν συνέχιση των πληθωριστικών πιέσεων – Υψηλό 3,5 μηνών για το αργό πετρέλαιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button