Πολιτικά

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στα μπλόκα αγροτών στη Θεσσαλία: «Είμαστε στο πλευρό σας»

Στη Θεσσαλία βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να συνομιλήσει με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα και άκουσε τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντήθηκε με αγρότες στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Καρδίτσα και αφού συνομίλησε μαζί τους, τους ενημέρωσε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό τους, αντιλαμβανόμενο τις επιπτώσεις που θα δημιουργούσε ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και τις επιπτώσεις από το απότομο πέρασμα στην πράσινη μετάβαση, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι συνθήκες αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία ανακούφισης.

Ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνθηκε στο σύνολο του αγροτικού κόσμου, αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, που αποτελούν τη βάση της ελληνικής οικονομίας. Τους εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή, έχει προχωρήσει, μέσα στα περιθώρια που του επιτρέπει ο προϋπολογισμός, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Θεσσαλία, μια περιοχή η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από φυσικές καταστροφές.

Τέλος, τους διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια από τις θέσεις ευθύνης που έχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

Άλλωστε τους υπενθύμισε ότι πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πρόταση του ΕΛΚ, ύστερα από δική του παρέμβαση, υπερψήφισε την ενίσχυση των κονδυλίων του Ταμείου Αλληλεγγύης και του Αποθεματικού Επείγουσας Βοήθειας της ΕΕ, και ότι ήδη η Ευρ. Επιτροπή ανέστειλε ορισμένους από τους περιορισμούς που είχαν τεθεί για το 2024 στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας.

To άρθρο Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στα μπλόκα αγροτών στη Θεσσαλία: «Είμαστε στο πλευρό σας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button