Ελλάδα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Με μεγάλες δράσεις στη Πλατεία Συντάγματος και και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», τίμησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου σήμερα Πέμπτη (15/2).

Η δράση στην πλατεία Συντάγματος αφορούσε την αξία έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης του παιδικού καρκίνου και μία για τους μικρούς ήρωες που πραγματοποιούν καθημερινά τις θεραπείες τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ».

Κλιμάκια εθελοντών ειδικότητας Κοινωνικής Πρόνοιας και κοινωνικών λειτουργών του Ε.Ε.Σ. πραγματοποίησαν μεγάλη δράση στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, του Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.& Α. Κυριακού», κ. Εμμανούηλ Παπασάββα και του Μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Ελπίδας, κα Θεοδώρας Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου. Οι εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. προσέφεραν στιγμές χαράς, κοινωνικοποίησης και ελπίδας στα παιδία μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και εκπαιδευτικών δρώμενων (στολισμός του δέντρου της ζωής, face painting κ.α.), ενώ την προσπάθειά τους ενίσχυσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων αλλά και ο διάσημος ταχυδακτυλουργός «Τοτό» που στηρίζει αφιλοκερδώς τη δράση του Ε.Ε.Σ. Παράλληλα, προσφέρθηκαν εδέσματα, κατασκευές και δώρα στα παιδιά.

Βίντεο του Ε.Ε.Σ.: https://youtu.be/w79PlnrwVC0?si=MyWuJvm6nP1Wng5X

Μεγάλη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά και τις οικογένειές τους πραγματοποίησε την ίδια μέρα (15/2) ο Ε.Ε.Σ. στην Πλατεία Συντάγματος, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού. Κατά τη διάρκειά της, γιατροί και νοσηλευτές από τους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς Αθηνών, Άνω Λιοσίων και Καλλιθέας και η Κινητή Ομάδα Υγείας μαζί με εθελοντές Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενημέρωσαν τους πολίτες για την τεράστια αξία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του παιδικού καρκίνου, αλλά και τη διαχρονική αξία στο να γίνουμε δότες μυελού των οστών βοηθώντας «όσους δοκιμάζονται» να βγουν νικητές.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button