Οικονομία

Νέα επένδυση της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ σε Διεθνές Κέντρο Διανομής στον Ασπρόπυργο

H TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, κατόπιν ενημερωτικού σημειώματος από το Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνει την ανάπτυξη νέου Διεθνούς Κέντρου Διανομής (DC) στην περιοχή του Ασπροπύργου Αττικής που θα εξυπηρετεί τη διανομή προϊόντων ΙΚΕΑ σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου.

Μέσω της νέας επένδυσης η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου ενισχύοντας τη στρατηγική της στον πυλώνα Κέντρων Διανομής νέας γενιάς που εξυπηρετούν ομίλους Λιανικής ενώ η σημαντικού μεγέθους ανάπτυξη αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό της, μετά τη λειτουργία των δύο επιτυχημένων Κέντρων σε Σχηματάρι και Οινόφυτα Βοιωτίας.

Το Κέντρο Διανομής 50.000 τ.μ.  που θα αποτελεί ιδιοκτησία της Trade Estates ΑΕΕΑΠ θα σχεδιαστεί και αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Ten Brinke Hellas, ενώ τη λειτουργική διαχείριση θα έχει η Trade Logistics, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ (κτηριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικός εξοπλισμός) και σχεδιάζεται να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και στις προβλέψεις Επιχειρηματικού Πάρκου (ΜΜΜ) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα Κέντρο Διανομής νέας γενιάς με έμφαση στη βιωσιμότητα καθώς το σύνολο της ενέργειας (100%) για τη λειτουργία του θα είναι Πράσινη (ΑΠΕ) με μηδενικό αποτύπωμα CO2. Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το 3ο τρίμηνο του 2025. Το μέγεθος της κατασκευής του κτιρίου στην αρχική του φάση θα ανέρχεται σε 50.000 τ.μ. και θα διαθέτει 55.000 σύγχρονες θέσεις παλετών.

Το Κέντρο θα ξεκινήσει να λειτουργεί άμεσα με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών. Με την υλοποίηση του έργου θα δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις εργασίας μόνιμης απασχόλησης, από τις οποίες οι 18 αφορούν υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό που θα στελεχώσει τα τμήματα μηχανογράφησης (ΙΤ), Logistics και τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Το Κέντρο θα εξυπηρετεί αρχικά τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων ΙΚΕΑ σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισραήλ και Κύπρο, με στόχο να προστεθούν και επιπλέον χώρες μελλοντικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates, κος Δημήτρης Παπούλης, δήλωσε: «H Trade Estates ΑΕΕΑΠ μέσω της επένδυσης αυτής εδραιώνει επιπλέον τη θέση της στον τομέα των Κέντρων Διανομής. Με στόχο τη βιωσιμότητα αλλά και τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών δημιουργούμε ένα από τα πλέον σύγχρονα Κέντρα Διανομής στην Ευρώπη με συνοδοιπόρο μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες, την Inter IKEA. Η συγκεκριμένη επένδυση θα αυξήσει το Μικτή Εύλογη Αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρίας μας κατά 45 εκατ. ευρώ ενώ θα προσθέσει στα ετήσια έσοδα από το έτος 2026 επιπλέον 3 εκατ. ευρώ.».

Σχετικά με την Trade Estates ΑΕΕΑΠ

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, εισηγμένη εταιρεία στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με ισχυρούς μετόχους τον Όμιλο Fourlis, την Autohellas και την Latsco Hellenic Holdings, είναι η μόνη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων και Logistics Centers νέας γενιάς για την εξυπηρέτηση της στρατηγικής omnichannel του λιανεμπορίου, με δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Το χαρτοφυλάκιο της Trade Estates αποτελείται σήμερα από 10 Εμπορικά Πάρκα, 3 Logistics Centers νέας γενιάς και ένα Υπό Ανάπτυξη Ακίνητο. Το επενδυτικό της πλάνο για την επόμενη 4ετία περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων εμπορικών πάρκων στην Ελλάδα (με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο «The Ellinikon Park») και τη δημιουργία νέων Logistics Centers.

Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το 2027 θα διαθέτει συνολικά 18 εμπορικά ακίνητα, χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με υψηλές αποδόσεις και ισχυρούς μακροχρόνιους μισθωτές.

To άρθρο Νέα επένδυση της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ σε Διεθνές Κέντρο Διανομής στον Ασπρόπυργο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button