Οικονομία

Lavipharm: Συμφωνία με Profarm για φαρμακαποθήκη και υπηρεσίες logistics

Η Lavipharm AE αποφάσισε τη διακοπή της δραστηριότητας αποθήκης φαρμάκων και υπηρεσιών logistics προς τρίτους (3PL), καθώς και τη μεταβίβαση κάποιων στοιχείων του ενεργητικού της θυγατρικής της εταιρείας LAS στην εταιρεία Profarm S.A..

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για το απασχολούμενο προσωπικό  (σ.σ. στις δραστηριότητες αποθήκης φαρμάκων και στις υπηρεσίες logistics), μέρος του οποίου αναλαμβάνει εργασία στην Profarm S.A. ή μεταφέρεται στις κύριες δραστηριότητες του ομίλου Lavipharm».

Επίσης, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι πλήρως εναρμονισμένη με την στρατηγική ανάπτυξης της Lavipharm και επιτυγχάνει τους παρακάτω στόχους:

α) Αποδεσμεύεται από μία δραστηριότητα η οποία, λόγω της συρρίκνωσης του μεγέθους της από τη δεκαετία του 2010, δεν είναι πλέον κερδοφόρα.

β) Αξιοποιεί τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους της στις κύριες δραστηριότητες του ομίλου, οι οποίες είναι η ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων.

γ) Βελτιώνει το μικτό περιθώριο κέρδους του ομίλου.

δ) Αποδεσμεύει σημαντικούς αποθηκευτικούς χώρους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες του εργοστασίου.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους των ως άνω ενεργειών, όπως το οικονομικό αντάλλαγμα, τις επιλογές μετακίνησης του προσωπικού, καθώς επίσης και την καταβολή αποζημιώσεων, το συνολικό κέρδος προ φόρων εκτιμάται στο ποσό των 350 χιλ. ευρώ, το οποίο θα αναγνωριστεί στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2024.

Σημειώνεται ότι η διακοπτόμενη αυτή δραστηριότητα, παρόλο που δεν είχε συνεισφορά στην κερδοφορία του ομίλου, είχε σημαντική ποσοστιαία συνεισφορά στις ενοποιημένες πωλήσεις, ειδικά για τα έτη 2021 και 2022. Αντίθετα για τα έτη 2023 έως 2026, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2022, η ποσοστιαία συνεισφορά της θα ήταν διαρκώς μειούμενη, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης των κυρίων δραστηριοτήτων του ομίλου. 

To άρθρο Lavipharm: Συμφωνία με Profarm για φαρμακαποθήκη και υπηρεσίες logistics δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button