Πολιτικά

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει – Οι δυο τομές για τους αγρότες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε δυο μεγάλες τομές για τους αγρότες, στην ομιλία του που έκλεισε τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε σίγουρος πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει και τόνισε πως «και για αυτό θέλουμε μαζί σας να διαμορφώσουμε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι δυστυχία και για τη Θεσσαλία που κυβερνά τη χώρα μας η ΝΔ και που διοικούσε μέχρι πρόσφατα ο εκλεκτός της περιφερειάρχης».

Επίσης παρουσίασε τις δύο τομές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τους αγρότες, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης και την ίδρυση ελληνικής τράπεζας αγροτικών πιστώσεων.

«Οι αγρότες προσπαθούν να επιβιώσουν, οι καταναλωτές προσπαθούν να επιβιώσουν από την ακρίβεια. Τα ολιγοπώλια κερδίζουν. Είναι μερικούς μήνες μακριά από το να χάσουν όλο το βιός τους, τη γη που έχουν. Δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα καινούργια εφόδια που χρειάζονται. Πρέπει να υπάρξει μία ρύθμιση για τις οφειλές τους. Πρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρέπει να κάνουμε δύο μεγάλες τομές. Η πρώτη τομή είναι το εθνικό πρόγραμμα αναδιανομής γης. Προτείνουμε τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης με την αξιοποίηση αναξιοποίητων εκτάσεων είτε κρατικών είτε εγκαταλελειμμένων όπως προβλέπεται από το σύνταγμα άρθρο με τα εξής χαρακτηριστικά:

-Παραχώρηση για 50-75 χρόνια γαιών που σχολάζουν επί έτη και που μένουν παραγωγικά ανεκμετάλλευτες

-Δημιουργία νέων σύγχρονων παραγωγικών μονάδων στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας με υιοθέτηση εξελιγμένων οργανωτικά και τεχνολογικά μορφών παραγωγής

-Χρηματοδοτική στήριξη του προγράμματος από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, την αναπτυξιακή τράπεζα Αυτή η τομή θα καταρτιστεί με τη συμμετοχή και τη διαβούλευση, με τους συλλογικούς φορείς που λειτουργούν στον αγροτικό τομέα και θα μελετηθεί η διεθνής εμπειρία».

Η δεύτερη τομή αφορά την ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτείνει την ίδρυση ελληνικής τράπεζας αγροτικών πιστώσεων.

Παράλληλα ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε πολύτιμο τον διάλογο που έγινε στο δεύτερο Περιφερειακό Συνέδριο τονίζοντας πως «είναι πάρα πολύ σημαντική η σημερινή μέρα. Στόχος μας να ακούμε διαρκώς την κοινωνία και να ακούμε τους φορείς αλλά και τους απλούς πολίτες που μόνοι απλοί δεν είναι. Η σοφία το κόσμου είναι καταμερισμένη ισομερώς στην κοινωνία μας. Δεν είναι μόνο στους αιρετούς ή στη Βουλή. Τους πόνους και τα προβλήματα της κοινωνίας πρέπει να τα ακούμε. Να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες της για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό κάναμε και μετά το έγκλημα των Τεμπών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι πήγε «σήμερα στο σημείο του εγκλήματος. Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Βλέπω παιδιά που ήταν μόνο λίγα χρόνια μικρότερα από εμένα, μερικοί μεγαλύτεροι, συμπολίτες μας που ποτέ δεν θα ζήσουν να κάνουν οικογένεια, να σπουδάσουν. Και αναρωτιέμαι. Θα τιμωρηθεί ποτέ σε αυτή τη  χώρα για το έγκλημα; Κανένας πολιτικός; Λέει ο πολιτικός αναλαμβάνω την ευθύνη. Έτσι την ευθύνη την αναλαμβάνω και εγώ. Λόγια του αέρα. Πώς ανέλαβε η ΝΔ την ευθύνη για το αυτό το ειδεχθές έγκλημα; Προστατεύοντας το δεύτερό της τζάκι εκεί μέσα.

Θα πάει κανείς φυλακή για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν και με τη σειρά τους σκότωσαν κόσμο; Θα πάει κανείς φυλακή για το Predator και τις υποκλοπές. Είμαστε η χώρα της ατιμωρησίας και η Ευρώπη το ξέρει αυτό. Το ευρωκοινοβούλιο ξέρει τι ψηφίζει. Επιτέλους να σταματήσει η προπαγάνδα της ΝΔ. Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και θα είμαστε πάντα απέναντι στην προπαγάνδα και θα διεκδικήσουμε το δίκιο των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στη Θεσσαλία».

To άρθρο Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει – Οι δυο τομές για τους αγρότες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button