Gingerbread μπισκότα για μικρούς και μεγάλους

Above Article Content Ad

Τα πιο Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι.

Υλικά

120 γρ. ζάχαρη (καστανή)
50 γρ. μέλι
40 γρ. νερό
75 γρ. μαργαρίνη
4 γρ. κανέλα (σε σκόνη)
3 γρ. τζίντζερ (σε σκόνη)
190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (συν λίγο ακόμη για το άνοιγμα)
3 γρ. σόδα μαγειρικής

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και κουνάμε κυκλικά το κατσαρολάκι, μέχρι να λιώσει.
Έπειτα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε σε δόσεις μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας πολύ, πολύ καλά, με μία σπάτουλα.
Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ, για να σφίξει το μείγμα.
Την επόμενη μέρα, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη μας. Αν δούμε ότι κολλάει ελαφρώς στον πάγκο, προσθέτουμε αλεύρι στη ζύμη και την ξαναπλάθουμε.
Κόβουμε τη ζύμη με Χριστουγεννιάτικα σχέδια.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα σχεδιάκια μας, με λίγη απόσταση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 8 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
Όσο ψήνεται η πρώτη δόση, εμείς κάνουμε την ίδια διαδικασία με τη ζύμη, ζύμωμα, άνοιγμα, κόψιμο και πάλι σε ταψί. Μόλις βγει η πρώτη δόση, βάζουμε τη δεύτερη. Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Αφού ψηθούν τα νόστιμα μπισκότα μας, αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 ώρες και τα αποθηκεύουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας με καπάκι.

Πηγή

Article inline ad #5

Below Article Content Ad



Source link