Κοσμος

Γάζα: Εκτός λειτουργίας το νοσοκομείο Νάσερ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

Εντελώς εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, το Νάσερ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

«Υπάρχουν μόνο τέσσερις ιατρικές ομάδες -24 μέλη του προσωπικού- που παρέχουν φροντίδα σε ασθενείς» στο νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, εξήγησε ο Άσραφ αλ Κίντρα.

«Το ιατρικό συγκρότημα Νάσερ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Η διακοπή της λειτουργίας του ισοδυναμεί με θανατική ποινή για εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Χαν Γιούνις και τη Ράφα», υπογράμμισε ο αλ Κίντρα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το νοσοκομείο τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω της έλλειψης καυσίμων και των συγκρούσεων που μαίνονται στην περιοχή γύρω από αυτό.

Το Νάσερ ήταν μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο εν λειτουργία νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας. Αυτή την εβδομάδα βρέθηκε να πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό, με τις ισραηλινές δυνάμεις να πραγματοποιούν επιδρομή μέσα σε αυτό την Πέμπτη.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε δεκάδες Παλαιστίνιους μαχητές και κατέσχεσε μεγάλες ποσότητες όπλων στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ επικεντρώνει τις επιχειρήσεις του στην πόλη Χαν Γιούνις, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ισραηλινά στρατεύματα ενεπλάκησαν σε μάχες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και της αεροπορίας.

«Στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας δεκάδες τρομοκράτες εξοντώθηκαν και μεγάλες ποσότητες όπλων κατασχέθηκαν», σημείωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους μέσα και γύρω από το νοσοκομείο Νάσερ, πρόσθεσε.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button