Ελλάδα

Εξεταστική για Τέμπη: Αρνείται να υπογράψει την κατάθεσή του ο διευθυντής της Hellenic Train

Την άρνησή του να υπογράψει την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», επικαλούμενος την ποιότητα της διερμηνείας, γνωστοποίησε με επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο.

Όπως ανέφερε στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος, «τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του κ. Καποτόρτο, δυσχεραίνουν ξεκάθαρα το έργο της επιτροπής μας και ενδεχομένως υποκρύπτουν κάποιου είδους σκοπιμότητα, ενδεχομένως να λειτουργούν και παρελκυστικά».

Μετά, δε, από σχετική πρότασή του, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τους δύο διερμηνείς, που ανέλαβαν την μετάφραση, να υπογράψουν τα σχετικά πρακτικά, και αν χρειαστεί να ξανακούσουν το ηχητικό υλικό των εν λόγω συνεδριάσεων.

Η επιτροπή καταδίκασε γεγονότα ψυχολογικής βίας κατά βουλευτών

Νωρίτερα, η εξεταστική επιτροπή προχώρησε στην καταδίκη «γεγονότων ψυχολογικής βίας κατά βουλευτών και οικογενειών τους».

Όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος, υπάρχει όριο να συνδυάζεται σε ένα μέιλ για τον θάνατο των παιδιών στα Τέμπη «με τα δικά μου παιδιά» σημειώνοντας ότι το σχετικό μήνυμα που έλαβε εστάλη στην Ελληνική Αστυνομία για τα περαιτέρω.

Το θέμα έφερε στην επιτροπή ο βουλευτής της ΝΔ, Ευρ. Στυλιανίδης, με τους εκπροσώπους των κομμάτων στην επιτροπή να καταδικάζουν τις όποιες επιθέσεις κατά οικογενειών βουλευτών και με την εκπρόσωπο της Πλεύσης, Ελευθερίας, Ελ. Καραγεωργοπούλου να αναφέρει ότι δεν καταδικάζουμε διότι δεν γνωρίζουμε τα σχετικά δημοσιεύματα και ότι αποτελεί ύβρι η μετατόπιση του προβλήματος.

«Καταδικάζουμε κάθε έκφραση βίας»

Είμαστε απέναντι, πάντα, σε κάθε έκφραση βίας, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Β. Κόκκαλης.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιλένα Αποστολάκη είπε ότι, στον βαθμό που υπάρχουν ανοίκειες επιθέσεις, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Η ιδεολογική πάλη δεν γίνεται σε βάση προσωπικών αντιλήψεων που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν και να δημιουργούσουν εντυπώσεις, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος.

Δεν συμφωνούμε σε προσωπικές επιθέσεις και σε οικογένειες βουλευτών, είπε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα όποια επίθεση κατά οικογενειών, είπε ο βουλευτής της ΚΟ Σπαρτιάτες, Π. Δημητριάδης.

Σε ανθρώπινο επίπεδο συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο και δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε, είπε ο βουλευτής της ΚΟ Νίκη, Ν. Βρεττός.

«Καταδικάζω» είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Φλώρος, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος και η οικογένειά του έχει δεχθεί επιθέσεις.

«Η συγκάλυψη είναι φανερή»

«Η συγκάλυψη είναι φανερή σε όλο τον κόσμο που παρακολουθεί», δήλωσε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα με αφορμή την κατάθεση του πρώην υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κ. Καραμανλή στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Όπως είπε η κα Πέρκα, «αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο. Ένας υπουργός να ψεύδεται, να λέει μισές αλήθειες και κυρίως το προεδρείο αλλά και οι συνάδελφοι της ΝΔ να μη μας αφήνουν στην πραγματικότητα να θέσουμε καν τις ερωτήσεις. Το κλίμα είναι απαράδεκτο. Πιστεύω ότι πραγματικά η συγκάλυψη είναι φανερή σε όλο τον κόσμο που παρακολουθεί. Ελπίζω στις δικαστικές αρχές, να αναλάβουν και να αξιοποιήσουν τουλάχιστον τα στοιχεία που έχουμε δώσει και θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο δημόσιο λόγο και στην δικαιοσύνη».


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button