Ελλάδα

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Να μειωθούν οι ανισότητες στους ογκολογικούς ασθενείς

Την ανάγκη να μειωθούν οι ανσιότητες στους ογκολογικούς ασθενείς και να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη, υπογραμμίζει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (την Κυριακή Φεβρουαρίου), η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε) διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00-14:00 στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Βασικός της στόχος είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο του καρκίνου και τη μείωση των ανισοτήτων για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το ποιοι είναι και πού ζουν. Η εκδήλωση θα περιέχει ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, έκθεση φωτογραφίας από τα μέλη του εργαστηρίου του Κ.Η.Π.Ε.Ν μας και μουσική συνοδεία από τη Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Νέας Ιωνίας.

Κεντρικό θέμα της ομιλίας θα αποτελέσει η μείωση του χάσματος όσον αφορά τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών και η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Θα παρουσιαστεί το έργο της Ε.Α.Ε, καθώς και η παρουσία 20 χρόνων των Κινητών Μονάδων Μαστογράφου μέσω των οποίων κάθε χρόνο εξετάζονται χιλιάδες γυναίκες από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του Μαστού. Παράλληλα, θα γίνει αναφορά στη δημιουργία του Κέντρου Ημέρας, Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ε.Α.Ε από το όποιο παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς, καθώς και το ολοκληρωμένο έργο της εταιρείας μας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κοπή πίτας από τον πρόεδρο της Ε.Α.Ε κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αγωνίζεται ανελλιπώς τα τελευταία 66 χρόνια και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να αγωνίζεται, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στη φροντίδα των καρκινοπαθών σε όλα τα στάδια της ασθένειας, σε όλες τις περιοχές της χώρας και για όλους τους συμπολίτες μας ανεξάρτητα της κοινωνικοοικονομικής κατάστασής τους. Για αυτόν το λόγο, προβάλλει την αποδοτικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης καθώς και τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button