Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια να κατοχυρώσει ο Γενικός Δείκτης των 1.400 μονάδων – Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η εβδομάδα στο ελληνικό χρηματιστήριο σε μία δεύτερη απόπειρα να περιφρουρήσει τα επίπεδα των 1.400 μονάδων. Αντίθετα στην Ευρώπη καταγράφονται μικρές απώλειες στους γενικούς δείκτες με διάχυτη πλέον την εκτίμηση ότι οι αγορές αναζητούν κατεύθυνση και ένα story για να μπουν εκ νέου σε ανοδικό ρεύμα.

Ο Γενικός Δείκτης στο χρηματιστήριο της Λ. Αθηνών σημειώνει άνοδο 0,38% και διαμορφώνεται στις 1.410,21 μονάδες και το ύψος των συναλλαγών να ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει και αυτός κέρδη 0,23% και είναι στις 1.234,16 μονάδες. Ο FTSE διαμορφώνεται στις 3.427,95 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,33% ενώ ο δείκτης FTSEEM σημειώνει άνοδο 0,64% και είναι στις 2.416,01 μονάδες.

Από τις τραπεζικές μετοχές με αρνητικό πρόσημο είναι η Εθνική Τράπεζα που χάνει 0,14%, η Eurobank που υποχωρεί κατά 0,23%, ενώ αντίθετα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει άνοδο 1,16% όπως και της Alpha Bank που καταγράφει κέρδη 0,70%. H μετοχή της ΔΕΗ δείχνει να ανακάμπτει σήμερα σημειώνοντας άνοδο 1,16%, ενώ μικρή υποχώρηση μετά από 2 ισχυρά ανοδικές συνεδριάσεις η μετοχή του Ελευθέριος Βενιζέλος που καταγράφει πτώση 0,22%.

Στην Ευρώπη ο δείκτης DAX είναι αμετάβλητος αυτή τη στιγμή ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει 0,05% και ο δείκτης CAC στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,20% ο δείκτης στο Stoxx 50 επίσης σημειώνει οριακές απώλειες 0,06%.

Στην αγορά των εμπορευμάτων το πετρέλαιο σημειώνει εκ νέου, μικρά με ένα αυτή τη φορά, κέρδη με το Brent να είναι στα 81,72$ το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,11% και το αμερικανικό αργό να σημειώνει κέρδη 0,21% και να βρίσκεται στα 76,44 δολάρια το βαρέλι.

To άρθρο Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια να κατοχυρώσει ο Γενικός Δείκτης των 1.400 μονάδων – Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button