Πολιτικά

Ανδρουλάκης: Αρνητική εξέλιξη η πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία

Ανησυχίες εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την απόφαση των ΗΠΑ να δώσει στην Τουρκία τα F-16 που ζητούσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, δήλωσε πως «πιστεύω ότι η νεότερη εξέλιξη με την έγκριση του νέου εξοπλιστικού προγράμματος των F16 από την πλευρά των ΗΠΑ προς την Τουρκία είναι μια βαθιά αρνητική εξέλιξη. Διότι επιτρέπει στον κ. Ερντογάν να συνεχίσει τις ίδιες αποσταθεροποιητικές πρακτικές» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Π κ. Ανδρουλάκης είπε στον Δήμαρχο Μόρφου πως «το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερά προσηλωμένο στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά το πρόβλημα με τους μόνιμους παράνομους εποικισμούς, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Θεωρούμε ότι είναι μία απαράδεκτη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας».

«Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό σας. Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε επιτέλους αυτό το τεράστιο εθνικό ζήτημα που αφορά την ευρύτερη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, να βρει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηαβραάμ περιέγραψε μεταξύ άλλων ότι «το status quo που υπήρχε, δεν ήταν το ίδιο με το σημερινό. Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Όπως έχετε πει, οι έποικοι που άρχισαν να παντρεύονται Τουρκοκύπριες, θέλουν να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα. ‘Αρα τα προβλήματα συνεχίζονται. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού ως προς το περιουσιακό. Μας ζητείται ουσιαστικά να δεχθούμε ότι ο χρήστης λόγω πιθανής επένδυσης σε έναν χώρο, θα τον δικαιούται περισσότερο απ’ ό,τι ο μόνιμος ιδιοκτήτης. Άρα, υπάρχουν τεράστια προβλήματα μέχρι να φτάσουμε επιτέλους σε μια λύση στη βάση των συμφωνημένων στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

To άρθρο Ανδρουλάκης: Αρνητική εξέλιξη η πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button