6 πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματάς να κάνεις σεξ – Άμεση Ενημέρωση

Σε όλους κάποτε συμβαίνει! Έμεινες χωρίς σύντροφο ή απλά τα προγράμματά σας είναι εντελώς αντίθετα και έτσι, εδώ και κάποιον καιρό, η σεξουαλική σου ζωή έχει μπει “στον πάγο”.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ; Πώς επηρεάζονται οι ορμόνες και η γενική σου υγεία, μακροπρόθεσμα; Με μία λέξη, η απάντηση είναι “αρνητικά”! Αν λοιπόν περίμενες ένα κίνητρο για να εξαλείψεις κάθε τέτοια περίοδο “ξηρασίας”, συνέχισε να διαβάζεις.

 1. Αυξάνεται το στρες
  Το σεξ λειτουργεί όπως θα έκανε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής: σε ανακουφίζει και εκτονώνει το κατακρατημένο άγχος. Ακριβώς όπως η γυμναστική έτσι και το σεξ απελευθερώνει τις “καλές” ορμόνες: ντοπαμίνη, ενδορφίνες και οξυτοκίνη. Αυτές με τη σειρά τους κρατούν τη διάθεση στα ύψη και μειώνουν τις φθορές που προκαλεί το στρες στον οργανισμό σου.
 2. Αυξάνεται ο κίνδυνος στυτικών δυσλειτουργιών αλλά και καρκίνου του προστάτη
  Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ουρολογικού Ινστιτούτου, οι άντρες που εκσπερματώνουν συχνά έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη στο μέλλον. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός πως ο προστάτης αποβάλει διάφορες βλαβερές ουσίες μέσα από αυτή τη διαδικασία.

  Επιπλέον οι άντρες που κάνουν σεξ συχνότερα, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτικές δυσλειτουργίες στο μέλλον. Και μπορεί η αυτοϊκανοποίηση να προσφέρει μία λύση όμως το σεξ είναι πάντα προτιμότερο και πολύ πιο διασκεδαστικό!

 3. Αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα
  Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα! Στις γυναίκες μάλιστα ίσως αυτός να είναι ένας από τους τρόπους της φύσης να προετοιμάζει το σώμα της για μια πιθανή εγκυμοσύνη. Όσοι σταματούν να κάνουν σεξ είναι πιο ευάλωτοι σε κρυώματα ή τη γρίπη. Το συχνό σεξ, από την άλλη, χτίζει αντισώματα που κρατούν το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργό πάντα!
 4. Πέφτει η libido

  Το συχνό σεξ κρατά τη libido ζωντανή! Όταν σταματάς να κάνεις σεξ όμως, η επιθυμία για σεξουαλική επαφή χάνεται σταδιακά… Παρ’όλο που στη διατήρηση μιας υγιούς libido παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, η έλλειψη του σεξ είναι ο βασικότερος.

 5. Εμφανίζονται ανασφάλειες
  Η έλλειψη του σεξ οδηγεί σε ανασφάλειες και πεσμένη αυτοπεποίθηση, ιδίως αν συνεχίζεις να βρίσκεσαι σε σχέση. Παρόλο που οι περίοδοι ξηρασίας είναι ένα φαινόμενο που κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει κάποτε, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του ατόμου. Αν δεν βρίσκεσαι σε σχέση ίσως να νιώθεις πως “δεν είσαι αρκετά καλός” να βρεις κάποιον. Κι ενώ όλες αυτές οι ανασφάλειες και οι φόβοι είναι αβάσιμοι, σίγουρα μπορούν να σε επηρεάσουν.
 6. Παρουσιάζονται γυναικολογικά προβλήματα
  Μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς σεξ, πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αντίθετα με κοινή πεποίθηση, ο κόλπος δεν “σφίγγει”. Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι μύες συσσωρεύουν ένταση που δεν εκτονώνεται. Επιπλέον, το άγχος (που αυξάνεται όταν δεν κάνεις σεξ) οδηγεί σε μείωση της φυσικής ύγρανσης του κόλπου κάνοντας το σεξ ακόμα πιο άβολο. Τα καλά νέα: πολύ σύντομα η κατάσταση του κόλπου επιστρέφει στα φυσιολογικά του επίπεδα.Source link