Αθλητισμός

Το προφίλ της Κλαμπ Μπριζ, αντιπάλου του «δικεφάλου του Βορρά» στα προημιτελικά του Conference League

Η κλήρωση των προημιτελικών του Conference League έστειλε την Κλάμπ Μπριζ στο… δρόμο του ΠΑΟΚ. Η “ακτινογραφία” της ομάδας από το Βέλγιο.

Η Κλαμπ Μπριζ κληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League και φιλοδοξεί. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Βέλγιο στις 11 Απριλίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Απριλίου.

Οι Βέλγοι ιδρύθηκαν το 1891, έχουν για έδρα το “Γιαν Μπρέιντελ”, χωρητικότητας 29.042 θέσεων και είναι μία παραδοσιακή δύναμη του ποδοσφαίρου της χώρας τους, με 18 πρωταθλήματα, 11 Κύπελλα και 17 Σούπερ Καπ.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην τρίτη θέση στο βελγικό πρωτάθλημα με 51 βαθμούς: στο -12 από τη δεύτερη, Άντερλεχτ και στο -18 από την πρωτοπόρο, Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ με μία αγωνιστική να απομένει πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας πριν τα playoffs.

Έχοντας φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Κυπέλλου Κυπελλούχων και Κυπέλλου UEFA, η Κάμπ Μπριζ αποτελεί μία ομάδα με ξεκάθαρο στόχο στην Ευρώπη.

Η Κλαμπ Μπριζ έφτασε στα προημιτελικά του Conference League ξεκινώντας από… νωρίς την πορεία της. Μπήκε στο 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και άφησε -κατά σειρά- εκτός τις Άαρχους, Ακουρέρι και Οσασούνα.

Στον όμιλο κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση, πάνω από τις Μπόντο Γκλιμτ, Μπεσίκτας και Λουγκάνο. Στη φάση των «16» βρήκε την Μόλντε και μπορεί στο πρώτο ματς στη Νορβηγία να ηττήθηκε με 2-1, αλλά στον επαναληπτικό ήταν εκπληκτική, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά με τη νίκη 3-0. Σκόρερ δις οι Όλσεν και Σκόρας.

Το ρόστερ των Βέλγων με Ζιγκερνάγκελ

Ο προπονητής, Ρόνι Ντέιλα διαχειρίζεται ένα ρόστερ που η χρηματιστηριακή του αξία -σύμφωνα με το tranfer market– τα 124 εκατ. ευρώ. Χωρίς αμφιβολία, ο σταρ των Βέλγων είναι ο Αντρέας Σκοβ Όλσεν, ο οποίος “μετράει”φέτος 22 γκολ και οκτώ ασίστ.

Ο Όλσεν και ο Αντόνιο Νούσα είναι τα πιο… ακριβά περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, με αξία 18 εκατ. ευρώ και 17 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Τρομερή σεζόν διανύει ο επιθετικός, Ίγκορ Τιάγκο, με 26 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Σημαντικές μονάδες είναι ο άλλοτε επιθετικός του Ολυμπιακού, Φίλιπ Ζινκερνάγελ και ο έμπειρος μέσος και αρχηγός, Χανς Βανάκεν.

Κάτω από τα δοκάρια υπάρχει ο πολύπειρος, Σιμόν Μινιολέ, ενώ στην άμυνα ο Μάξιμ ντε Κάιπερ ξεχωρίζει, έχοντας τεράστιες δυνατότητες και στο επιθετικό κομμάτι με 12 ασίστ. Στο κέντρο της άμυνας βρίσκονται είναι οι Μπράντον Μέχελε και Γιόρνε Σπίλερς.

Η φορά που ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ ήρθαν αντιμέτωποι

ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ είχαν βρεθεί σε όμιλο του Europa League τη σεζόν 2010-11. Και τα δύο ματς είχαν έρθει ισόπαλα 1-1. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είχε σκοράρει στο ματς της Τούμπας.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button