Οικονομία

ΤΕΕ: Πότε ολοκληρώνεται ο ψηφιακός χάρτης ακινήτων

Θέμα χρόνου θεωρείται η ολοκλήρωση του περίφημου ψηφιακού χάρτη ακινήτων, μέσω του οποίου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να γνωρίζει τι και που θα μπορεί να χτίσει έργο που έχει προτείνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο πρόεδρός του Γιώργος Στασινός, με το ΤΕΕ να είναι και ο φορέας ανάπτυξης.

Με το συγκεκριμένο έργο, που υλοποιείται ήδη με ανάδοχο την ένωση εταιρειών OTE – Intrasoft International, επιδιώκεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή γεωχωρική πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς της δημόσιας διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αφορά το καθεστώς ιδιοκτησίας, δόμησης ακινήτων, εκμετάλλευσης ή και προστασίας της ακίνητης περιουσίας με σκοπό αυτή να καταστεί διαλειτουργικά διαθέσιμη μέσω ενιαίας διαδικτυακής πλατφόρμας.

Όπως ανέφερε προ ημερών ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γ. Στασινός, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ, η ολοκλήρωση του project αναμένεται εντός του προσεχούς 6μήνου.

Όπως έγινε γνωστό, ο νέος ψηφιακός χάρτης θα καλύπτει το 80% της χώρας.

Μέσω ψηφιακών υπηρεσιών ο οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή υποψήφιος επενδυτής θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε έγκυρη πληροφόρηση, για τους όρους δόμησης, με ποιος όρους και προϋποθέσεις μπορεί να «χτίσει» και σε ποιες περιοχές κ.α.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση και διεύρυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη, των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και επενδυτών, μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένων υπηρεσιών «μίας στάσης» για τις οικονομικές και επενδυτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη Δόμηση στους τομείς Τουρισμού, Παραγωγικών-Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων και Κατοικίας. Ειδικότερα, το έργο θα αξιοποιήσει όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως:

  1. όρους και περιορισμούς δόμησης,
  2. χρήσεις γης,
  3. σχέδια πόλεων,
  4. γεωτεμάχια κτηματολογίου,
  5. δασικές εκτάσεις,
  6. περιοχές του δικτύου Natura 2000 ή περιοχές προστασίας ειδικών οικοτόπων,
  7. ζώνες αιγιαλού, παραλίας και λιμένα,
  8. προστατευόμενους χώρους. Οι πληροφορίες αυτές θα συμβάλλουν στην ταχύτερη αδειοδότηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να συμβάλλει στην αποδοτικότητα του εκάστοτε δημόσιου φορέα, παρέχοντας όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται για την ορθότερη λήψη αποφάσεων, την ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, καθώς και την εφαρμογή διορθωτικών και αναπτυξιακών ενεργειών, ώστε να επιτευχθούν οι στρατηγικές κατευθύνσεις.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button