Αθλητισμός

O. J. Simpson: Το αστέρι του NFL που έγινε διαβόητος κακοποιός

Ο O.J.Simpson πέθανε σε ηλικία 76 ετών και άφησε πίσω του μία μεγάλη αθλητική κληρονομιά στο NFL, η οποία και αμαυρώθηκε από τα μπλεξίματα με το νόμο και την κατηγορία για δολοφονία της συζύγου του, Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και του εραστή της, Ρόναλντ Γκόλντμαν. 

Μέχρι τη θρυλική ιστορία της δίκης και την αθώωσή του για το θάνατο της συζύγου του και του εραστή της, ο O.J.Simpson ήταν ένας από τους πιο δημοφιλής αθλητές του NFL στις ΗΠΑ, όπου και διέπρεψε για μία δεκαετία, από το 1969 μέχρι το 1979.

Φορώντας τη φανέλα των Buffalo Bills για 7 χρόνια, ο “Juice” (όπως ήταν το παρατσούκλι του στον αθλητισμό) αναδείχθηκε MVP και καλύτερος επιθετικός παίκτης του Football το 1973, συμμετείχε σε πέντε Pro Bowl και ήταν ο πρώτος σκόρερ το 1975.

Η αθλητική του καριέρα είχε ξεκινήσει μάλιστα με τον ίδιο να επιλέγεται στο Νο1 του ντραφτ από την ομάδα του, για να ανταποκριθεί στη συνέχεια στις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν και να βρεθεί στη λίστα με τους κορυφαίους 100 αθλητές στην ιστορία του NFL.

Έγινε έτσι σύμβολο για πολλούς αθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ και ειδικά μεταξύ των μαύρων, γεγονός που φέρεται να αποτέλεσε και παράγοντα στη δίκη του για τη διπλή δολοφονία. Μετά τους Buffalo Bills είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τους San Francisco 49ers, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Από την κορυφή στον αθλητισμό όμως, ακολούθησε η πτώση στην υπόλοιπη ζωή του, καθώς ακόμη και μετά την αθώωσή του για τη δολοφονία της συζύγου του και του εραστή της, πέρασε αρκετά χρόνια στη φυλακή για οικονομικές παρανομίες και κλοπή.

To άρθρο O. J. Simpson: Το αστέρι του NFL που έγινε διαβόητος κακοποιός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button