Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει τη διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία σε ιδιώτες με αποικιοκρατικού τύπου μοντέλο

«To δημόσιο αγαθό του νερού δεν μπορεί να δοθεί χάρισμα σε ιδιώτες!», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μίλτος Ζαμπάρας, Εσωτερικών, Γιώτα Πούλου, Υποδομών και Μεταφορών, Χάρης Μαμουλάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Συμεών Κεδίκογλου.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «η κυβέρνηση της ΝΔ με ένα αποικιοκρατικού τύπου μοντέλο, στο νομοσχέδιο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στη διαβούλευση, σχεδιάζει να νομοθετήσει την παραχώρηση της διαχείρισης του νερού της Θεσσαλίας σε ιδιώτες, χωρίς καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους επιστημονικούς και θεσμικούς φορείς! Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δημιουργεί μια εισπρακτική Ανώνυμη Εταιρεία που θα λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια και την “προικίζει”, επιπλέον, με κεφάλαιο και προσωπικό». 

Συνεχίζοντας υποστηρίζουν: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με μία μελέτη αμφίβολης επιστημονικής τεκμηρίωσης της ολλανδικής εταιρείας, εκχωρεί όλες τις αρμοδιότητες από το δημόσιο σε μια Ανώνυμη Εταιρεία! Αντί να ενισχύσει τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, της Περιφέρειας, των ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ, αντί να προχωρήσει σε ένα σοβαρό και ολιστικό σχεδιασμό και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς και επιστημονικούς φορείς, επιμένει στα ακραία νεοφιλελεύθερα σχέδια των άνευ όρων ιδιωτικοποιήσεων. 

Μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, τους αγροτικούς φορείς, δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία που είναι η απαρχή της γενικής ιδιωτικοποίησης των νερών!».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει τη διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία σε ιδιώτες με αποικιοκρατικού τύπου μοντέλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button