Αθλητισμός

Ρεάλ – Παναθηναϊκός 86-97: «Άλωσε» τη Μαδρίτη και έκανε… επίδειξη δύναμης στη Euroleague

Ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στη σεζόν και ανάγκασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη εντός έδρας ήττα της με 86-97 για την 27η αγωνιστική, πανηγυρίζοντας το πρώτο διπλό του εκεί μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Με τον Λεσόρ να είναι ασταμάτητος και τους Σλούκα και Γκριγκόνις να πετυχαίνουν μεγάλα τρίποντα στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός “άλωσε” την αήττητη έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και έκανε… άλμα 4άδας στην κατάταξη της Euroleague.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο ματς και προηγήθηκε με 4-0, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε με σερί τριπόντων και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο 10λεπτο. Οι Μαδριλένοι έβρισκαν λύσεις και με τον Γιαμπουσέλε στην επίθεση, ενώ οι “πράσινοι” εμφάνισαν προβλήματα με τον Μήτογλου να μένει στο μηδέν και τον Ναν να έχει μόνο ένα καλάθι στο διάστημα αυτό. Το σκορ στο 10′ ήταν έτσι 24-18 υπέρ της “Βασίλισσας”.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε όμως άρδην στη δεύτερη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μία εκπληκτική εμφάνιση, να κρατάει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μονοψήφιο σκορ για 9 λεπτά και να κάνει “πάρτι” με Σλούκα και Λεσόρ στον αιφνιδιασμό, “σαρώνοντας” τους γηπεδούχους. Οι “πράσινοι” βρέθηκαν έτσι και με διψήφια διαφορά υπέρ τους, ενώ πήγαν στα αποδυτήρια με το +8 (45-36).

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε όμως άμεσα μετά το ημίχρονο, αφού με ένα γρήγορο 16-5 στο πρώτο 4λεπτο, έφερε… τούμπα το ματς. Ο Παναθηναϊκός “ξεκόλλησε” με τρίποντο του Ναν και το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο στη συνέχεια, με τους “πράσινους” να διατηρούν όμως το προβάδισμα με τρομερό Λεσόρ. Με buzzer beater του Ναν μάλιστα, η ομάδα του Αταμάν “έκλεισε” με το υπέρ της 67-61 το τρίτο δεκάλεπτο.

Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν με 5-0 σερί και έκαναν ξανά ντέρμπι το ματς στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις με τον Μήτογλου στην επίθεση και ο Σλούκας πέτυχε στη συνέχεια δύο μεγάλα τρίποντα για να φέρει την ομάδα του στο +7 με 3,5 λεπτά πριν το φινάλε. Ο Γκριγκόνις σκόραρε επίσης για τρεις, κάνοντας το 88-80 υπέρ του “τριφυλλιού”, το οποίο και ήταν αρκετό για να οδηγήσει τους “πράσινους” στη νίκη. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 97-86 στη Μαδρίτη και έστειλε… μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ανεβαίνοντας στο 17-10 στη Euroleague, ρίχνοντας τη Ρεάλ στο 22-5.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 36-45, 61-67, 86-97

 

To άρθρο Ρεάλ – Παναθηναϊκός 86-97: «Άλωσε» τη Μαδρίτη και έκανε… επίδειξη δύναμης στη Euroleague δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button