ΕΕ: Στα σκουπίδια 59 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων – Η αναλογία ανά άτομο

Περισσότερα από 59 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων πετιούνται στα σκουπίδια με την αναλογία να υπολογίζεται στα 132 κιλά ανά άτομο.
Περίπου το 10% του φαγητού που φτάνει στους Ευρωπαίους καταναλωτές καταλήγει στα σκουπίδια, όταν περίπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να προμηθευτούν καθημερινά ένα πλήρες ποιοτικό γεύμα.
Όπως αναφέρει ο τεχνολόγος τροφίμων και ερευνητής της ΕΛΓΟ Δήμητρα, κ. Άκης Ψωμάς το 46% της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα προξενείται από τα νοικοκυριά, ποσοστό που στην Ευρώπη φτάνει το 53%, ενώ, όπως είπε, οι παλιές νοικοκυρές ήταν οι καλύτεροι τεχνολόγοι τροφίμων.
Πολλές συνήθειες των καταναλωτών μέσα στην καθημερινότητα, συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της σπατάλης τροφίμων, όπως είναι ο κακός προγραμματισμός γευμάτων και προμηθειών από το super market, η αδυναμία κατανόησης των ημερομηνιών «ανάλωση έως» και «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από», η αδυναμία σωστής διαχείρισης των διαθέσιμων υλικών π.χ. προετοιμασία γευμάτων, χρήση των εναπομείναντων τροφίμων κ.α.), η απόρριψη αγοράς φρούτων και λαχανικών που δεν είναι «αισθητικά» ωραία αλλά και οι κακές πρακτικές συντήρησης των τροφίμων.
Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!
Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.