Ελλάδα

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κινητοποιήσεις σε Στρυμονικό, ένταση στο Ρίο Αντίρριο

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αγρότες από μπλόκα της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Οι αγρότες έφθασαν κοντά στη γέφυρα με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τα διόδια, όπου άνοιξαν τις μπάρες, για να περνούν ελεύθερα τα οχήματα.

Αγρότες απέκλεισαν την Σερρών – Θεσσαλονίκης στο Στρυμονικό

Αντίστοιχα, αγρότες από το μπλόκο των Σερρών, απέκλεισαν νωρίτερα με τα τρακτέρ τους την Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμονικού. Ο αποκλεισμός του δρόμου ήταν συμβολικός.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι αγρότες άναψαν φωτιά και έκαψαν άχυρα.

Κρήτη: Σύσκεψη των αγροτών με τον αρμόδιο υπουργό

Την ίδια ώρα, το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι τιμές προϊόντων, οι επιδοτήσεις και το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν τα βασικά προβλήματα που τέθηκαν νωρίτερα σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των εργαζομένων του πρωτογενούς τομέα στο Ηράκλειο Κρήτης και στην οποία βρέθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι «μέσα από τον διάλογο σίγουρα όλοι γινόμαστε πιο σοφοί και σίγουρα κερδισμένοι είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, τους οποίους υπηρετούμε με ευλάβεια και σεβασμό».

Σημείωσε για μια ακόμη φορά, ότι «δεν είμαστε απέναντι, είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης και πασχίζουμε για το καλύτερο των ανθρώπων που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες» ενώ πρόσθεσε ότι «ξέρουμε πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τοπικά και εθνικά αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για το λόγο αυτό δουλεύουμε συντονισμένα όλοι μαζί».

Ο υπουργός χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις συσκέψεις όπως αυτή που έγινε σήμερα στην Κρήτη, όσο και αυτή που θα γίνει αύριο στην Κομοτηνή, αλλά και αυτή που έγινε χθες στο μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας, σημειώνοντας ότι μέσω αυτών συνεχίζεται ο διάλογος, ενόψει και της συνάντησης που αναμένεται να έχει την Τρίτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντιπροσωπεία του συντονιστικού των μπλόκων.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ!

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button