«Όταν μπήκα στη Βουλή έκανα ότι δεν άκουγα τα σεξιστικά σχόλια» – Άμεση Ενημέρωση

Η Όλγα Κεφαλογιάννη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και μίλησε στην Αθηναΐδα Νέγκα για τα σεξιστικά σχόλια που έχει δεχτεί κατά τη διάρκεια της άσκησης της δικηγορίας αλλά και αργότερα που μπήκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε: «Πάρα πολύ το έχω αισθανθεί ως νεαρή δικηγόρος γιατί εγώ ξεκίνησα πολύ πολύ μικρή. Πήρα γρήγορα την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Στα 22-23 μου ήμουν ήδη δικηγόρος και μπορούσα να ασκώ το επάγγελμά μου κανονικά, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου. Εκεί το τι έχω ακούσει! Δέχτηκα μια συμπεριφορά και μια λεκτική κυρίως αντίληψη ότι “εντάξει εσείς κάνετε για μερικά χρόνια τις δικηγορίνες και μετά θέλετε να παντρευτείτε”».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε στη συνέχεια: «Στην πολιτική, όταν μπήκα Βουλή πρώτη φορά που ήμουν γύρω στα 30. Έχω ακούσει πολλά. Εκεί τότε έκανα ότι δεν ακούω. Επειδή έκανα ότι δεν ακούω, κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να τα λένε κιόλας. Οπότε τώρα δεν τα ακούω πια. Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να μην αισθάνονται ότι μπορούν να σου μιλάνε έτσι. Δεν πρέπει να υπάρχει αυτό καν σαν αίσθηση. Εμείς μιλάμε έτσι στους άντρες συναδέλφους μας;».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στις 3 Μαΐου 2021 παντρεύτηκε τον μουσικοσυνθέτη Μίνωα Μάτσα με πολιτικό γάμο στις Σπέτσες και λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Μαΐου, ανακοινώθηκε ότι το ζευγάρι περιμένει δίδυμα.

Για τη γνωριμία τους, η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή της πως ο συνθέτης δεν γνώριζε καν ποια είναι: «Ισχύει ότι όταν πρωτογνωριστήκαμε με τον Μίνωα Μάτσα εκείνος δεν γνώριζε ποια είμαι. Μόλις είχα παρακολουθήσει μια παράσταση, όπου εκείνος είχε γράψει τη μουσική. Όταν μας σύστησαν, θέλησα να του δώσω συγχαρητήρια για τη δουλειά του. Θυμάμαι ότι με ρώτησε με τι ασχολούμαι. Εξεπλάγην προς στιγμήν, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για έναν γνήσιο καλλιτέχνη, που δεν έχει μεγάλη σχέση με τα κοινά. Αυτό κρύβει πάντα τη δική του γοητεία. Η ανθρώπινη επαφή που είναι πέρα και πάνω από επαγγελματικές ιδιότητες και ταμπέλες αποδεικνύεται ενδιαφέρουσα».

χέση με τα κοινά. Αυτό κρύβει πάντα τη δική του γοητεία. Η ανθρώπινη επαφή που είναι πέρα και πάνω από επαγγελματικές ιδιότητες και ταμπέλες αποδεικνύεται ενδιαφέρουσα».

 Source link