Όσα είπε για το μαύρο τηλέφωνο στο σπίτι του που εύχεται να μη χτυπήσει βράδυ! – Άμεση Ενημέρωση

Μερικές μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαΐου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The 2Night Show» και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο Πρωθυπουργός, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, αποκάλυψε τι είναι το μαύρο τηλέφωνο που έχει στο γραφείο και στο σπίτι του και γιατί εύχεται να μη χτυπήσει ποτέ το βράδυ.

«Το τηλέφωνο των προέδρων είναι μαύρο και αφορά σε ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ των στελεχών της Κυβέρνησης. Υπάρχει προφανώς στο γραφείο και στο σπίτι μου και είναι το τηλέφωνο που εύχεσαι να μη χτυπήσει βράδυ. Αν χτυπήσει βράδυ, όπως έχει χτυπήσει, σημαίνει ότι κάτι πολύ κακό έχει γίνει. Δεν είναι για καλό. Ευτυχώς δεν έχει πάρει κανένας κατά λάθος, διότι θα άκουγε τα εξ αμάξης. Όταν με ζητήσει κάποιος πολιτικός αρχηγός ή κάποιος πρωθυπουργός ξένης χώρας, θα πάρει στη σταθερή γραμμή. Αν υπάρχει λόγος για ασφαλή επικοινωνία, θα προβλέψουμε να μιλήσουμε από συγκεκριμένα τηλέφωνα.

Όμως με μία σειρά από ομολόγους μου μπορούμε να μιλήσουμε και κατευθείαν από τα κινητά μας τηλέφωνα. Εάν θέλω να επικοινωνήσω σχεδόν με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους μου, θα μιλήσω μέσω του κινητού μου ή μέσω κάποιας εφαρμογής που είναι λίγο πιο ασφαλής από τις άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε», αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η θέση του πρωθυπουργού στην πράξη είναι ίδια με αυτή που είχε στο μυαλό του πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Ήταν πολύ πιο δύσκολο παρότι ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένος και ψυχολογικά, λόγω της οικογενειακής μου ανατροφής. Αλλά τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το βάρος της καρέκλας και τις δυσκολίες. Ειδικά για την πανδημία, δεν υπήρχε και κανένα εγχειρίδιο. Έπρεπε μέρα με τη μέρα να σχεδιάζουμε τις αντιδράσεις μας».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ψυχική υγεία, λέγοντας πως δεν πρέπει να είναι ταμπού, παραδεχόμενος ότι κι ο ίδιος έχει ζητήσει τη βοήθεια ειδικού σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής του: «Έχω ζητήσει τη βοήθεια ειδικού. Κάνετε πάρα πολύ καλά όταν μιλάτε ανοιχτά για την ψυχική υγεία. Χρειάζεται πολύ συγκροτημένη απάντηση από την πολιτεία. Έχουμε περάσει και με τη Μαρέβα μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες. Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο για να σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα στη σωστή τους θέση».

Σχετικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Διασκεδάζω πάρα πολύ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ειδικά με κάποια βίντεο που κάνουν με το “αυτοί είστε”. Μου το λέει και η κόρη μου συνέχεια».

Στην ερώτηση «γιατί να τον ψηφίσουν προκειμένου να επανεκλεγεί πρωθυπουργός» ο ίδιος απάντησε: «Γιατί ήμουν συνεπής και αυτά που είχα πει ότι θα πράξω, παρά τις δυσκολίες τα έκανα. Από εδώ και στο εξής θέλω να αυξήσω τους μισθούς…. να γίνει καλύτερο το ΕΣΥ».Source link