Χανιά: Σοβαρή η κατάσταση του 75χρονου κυνηγού που είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή των Σφακίων – ΧανιάΤο ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων

Σοβαρή φαίνεται να είναι η κατάσταση του ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος απεγκλωβίστηκε  αργά το απόγευμα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου από δύσβατο σημείο στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων και ειδικότερα στο οροπέδιο Κατσιβέλι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 75χρονο άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέροντας τον στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο ηλικιωμένος φέρει τραύμα στο πόδι ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 75χρονος το Σάββατο 19 Νοεμβρίου είχε πάει με τους δύο γιους του για κυνήγι όμως ξαφνικά τα ίχνη του χάθηκαν. Όσο περνούσε η ώρα και ο ηλικιωμένος ήταν άφαντος, τα παιδιά του άρχισαν να τον αναζητούν, «χτενίζοντας» κυριολεκτικά ολόκληρο το Σαββατοκύριακο την ευρύτερη περιοχή και κυρίως όλα τα πιθανά σημεία που εκτιμούσαν ότι θα μπορούσε να έχει πάει.

Τελικά ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε σήμερα από τον γιο του, περίπου 3 χιλιόμετρα πριν το καταφύγιο του Καλλέργη στο Ε4 μονοπάτι στο οροπέδιο Κατσιβέλι.

Καθώς ο ηλικιωμένος αδυνατούσε να περπατήσει κλήθηκαν οι αρχές ώστε να βοηθήσουν στην μεταφορά του.

Στην περιοχή επιχείρησαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ συνέδραμαν 10 υπάλληλοι από την 3η ΕΜΑΚ τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Βρυσών. Σημειώνεται δε ότι όταν ο 75χρονος εντοπίστηκε είχε τις αισθήσεις του.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

 

 

 

 


[ad_2]
Source link