Χανιά: «Άνοιξαν για να ανοίξουν τα μαγαζιά» – Υποτονική η κυριακάτικη κίνηση στο κέντρο (εικόνες) – ΧανιάΟ άστατος καιρός αποθάρρυνε ακόμη και όσους από τους καταναλωτές είχαν πρόθεση να κατέβουν στο κέντρο για αγορές

Κυριακή με ανοιχτά εμπορικά καταστήματα ήταν η σημερινή και για τα Χανιά με τους επιχειρηματίες ωστόσο που επέλεξαν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος, να βλέπουν τα ταμεία τους άδεια. Ελάχιστοι ήταν οι καταναλωτές που προχώρησαν σε αγορές ενώ συνολικά η κίνηση χαρακτηρίστηκε ως υποτονική.

Στις πιο εμπορικές οδούς της πόλεις, όπως η Τζανακάκη, η Ανδρέα Παπανδρέου, η Σκαλίδη, η Μουσούρων και η Τσουδερών, τα περισσότερα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά από τις έντεκα το πρωί ως τις τρεις το μεσημέρι. Ο άστατος καιρός αποθάρρυνε ακόμη και όσους από τους καταναλωτές είχαν πρόθεση να κατέβουν στο κέντρο για αγορές. Ο έντονος νοτιάς ανά διαστήματα και οι βροχές λειτούργησαν αποτρεπτικά.

Έτσι δεν έλλειψαν οι γκρίνιες από ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων που τόνιζαν ότι δεν έβγαλαν ούτε το ρεύμα που κατανάλωσαν, πολύ δε περισσότερο, τα μεροκάματα των υπαλλήλων τους. Στον αντίποδα, καταναλωτές που επέλεξαν μέρα αργίας για να προβούν σε αγορές, εξέφρασαν την άποψη πως το μέτρο είναι θετικό καθώς εξυπηρετεί εργαζόμενους που τις εργάσιμες ημέρες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα ψώνια τους.

Στα Χανιά, ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα τροφίμων και την επόμενη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ενώ το εορταστικό ωράριο τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα 19 του μήνα.

 


[ad_2]
Source link