Χάνια: Νέα μελέτη για τη σύνδεση ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο – Έτοιμος το καλοκαίρι ο κόμβος Μουρνιών (βίντεο) – ΧανιάΣτις αρχές του 2023 η περιβαλλοντική έγκριση του δρόμου Σούδα – αεροδρόμιο

Μια νέα μελέτη που δεν επηρεάζει το ανθρωπογενές περιβάλλον , αξιολογεί τον πυκνοκατοικημένο χαρακτήρα της περιοχής και το ανάγλυφο του εδάφους, αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στις αρχές του 2023 για το περίφημο έργο σύνδεσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης με το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων. Πρόκειται ουσιαστικά για την αναβάθμιση του άξονα Σούδα, Βλητές, Ακρωτήρι το οποίο περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών μαζί με άλλα μεγάλα έργα της Κρήτης. Όπως ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης:

«Το αεροδρόμιο είναι προτεραιότητα μας .Αφού το έργο του ΒΟΑΚ έχει μπει στην τελική ευθεία για τη διαγωνιστική διαδικασία ,ήδη έχουμε προβλέψει τον κόμβο της Σούδας να έρθει να συνδεθεί με ένα μεγάλο έργο, αυτό της Σούδας – αεροδρόμιο.»

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στα Χανιά ο κ. Καραγιάννης μαζί με στελέχη του Υπουργείου, τοπικούς βουλευτές και τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή εξέτασαν τον υφιστάμενο σχεδιασμό του υπουργείου δίνοντας διαβεβαιώσεις για άρση όλων των εμποδίων. 

Σύμφωνα πάντως με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Ορέστη Καρνέζη, η νέα μελέτη συστήνει μία παλιά προσέγγιση της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί καθώς υπήρχαν αντιδράσεις από οικισμούς στη περιοχή του Ακρωτηρίου. Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στον κόμβο Μουρνιών και στο κομμάτι μέχρι τη διασταύρωση για Ζυμβρακάκηδων. Το έργο που αναβαθμίζει ουσιαστικά μια βασική είσοδο της πόλης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως την ερχόμενη άνοιξη. 

Η παράδοση του έργου θα σηματοδοτήσει και σημαντικές συγκοινωνιακές αλλαγές που αφορούν τόσο στην έξοδο των οχημάτων από την πόλη μέσω του κόμβου Μουρνιών όσο και στην είσοδο τους.  

(φωτογραφία αρχείου shutterstock)


[ad_2]
Source link